Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupusul sistemic si medicina alternativa



Despre terapiile alternative cu efecte favorabile in tratamentul bolii lupus eritematos sistemic, pe site-urile romanesti se gasesc mai greu informatii. De altfel, medicii alopati de la noi greu accepta ideea ca terapiile complementare pot fi cel putin ajutoare de nadejde ale tratamentului alopat.

Experienta practica a bolnavilor cu lupus arata clar, insa, ca utilizarea terapiilor alternative in combinatie cu tratamentul alopat poate reduce simptomele bolii lupus sau poate prelungi perioadele de remisiune ale bolii LES. De altfel, exista studii clinice care sustin aceste teorii, studiile publicate de lupusresearchinstitute.org intarind convingerea bolnavilor ca nu gresesc cu nimic apeland la terapiile alternative.

Termenii de medicina complementara, medicina functionala, medicina alternativa si medicina holistica se refera la mai multe modalitati de tratamente naturiste care pot fi utilizate in plus fata de produsele traditionale farmaceutice sau de chirurgie.

Astfel, termenul de medicina complementara arata clar, ca este vorba de ceva in plus adaugat tratamentului alopat iar produsele naturiste consumate nu pot substitui tratamentul alopat al lupusului recomandat de medicul curant.

Interesant este intelesul termenului de medicina functionala care este sinonim cu termenul de terapia complementara, si anume acela ca terapiile functionale se utilizeaza pentru imbunatatirea functionarii organismului bolnavului si al modului sau de viata in intregime.

Simptomele lupusului, multe din ele, sunt comune cu ale multor altor boli. Oboseala, starea generala de rau, tulburarile de somn, durerile si slabiciunea musculara, tulburarile cognitive din lupus si simptomele gastro-intestinale sunt frecvente la pacientii cu lupus.

Toate aceste simptome sunt receptive la medicina complementara indiferent ca ele sunt manifestari ale lupusului sau ale altor boli de gravitate mai redusa. De aceea pentru ameliorarea acestor simptome si pentru ridicarea calitatii vietii, bolnavii cu lupus pot utiliza cu succes terapiile alternative.

In cadrul terapiilor alternative, utilizarea de remedii din plante de catre bolnavii cu lupus poate fi binefacatoare atat pentru reducerea simptomelor dar si pentru ridicarea calitatii vietii bolnavilor cu lupus.

Naturistii cred ca anumite plante ajuta la ameliorarea simptomelor specifice din lupus. Ei cred ca plantele pot ajuta oamenii sa dezvolte o viziune sanatoasa asupra vietii.

Alimentatia corecta , desi am vazut ca multi medici nu ii acorda atentia cuvenita, poate fi un factor important in reducerea simptomelor din lupus.

Dupa cum ne informeaza cercetatorii de la lupusresearchinstitute.org, alimente ca graul, produsele lactate, sau soia, sunt cele mai comune cauze ale agravarii simptomelor bolii lupus. Evitarea acestor alimente poate reduce simptomele bolii lupus sistemic.

Vezi mai multe despre alimentatia in lupus.

Unii practicieni recomanda suplimente nutritive, cum ar fi vitaminele B, C, si E, dar si minerale, precum magneziu, seleniu, sau zinc. Despre lupus eritematos si vitamine gasiti mai multe informatii in blog.

Deci, ca si modalitati complementare de tratament al lupusului eritematos sistemic, blogul de fata a evidentiat deja utilizarea de vitamine si remedii pe baza de plante, necesitatea unei alimentatii sanatoase, necesitatea de a adopta un stil de viata sanatos cu un management al stresului bine gestionat (bolnavii cu lupus trebuie sa stie cum sa se ajute singuri) dar si necesitatea stringenta a unei hidratari corecte a organismului pentru eliminarea toxinelor acumulate in organism ca efect al tratamentului alopat.

AMINTESC DIN NOU, APELAREA LA ORICARE DIN TRATAMENTELE ALTERNATIVE, COMPLEMENTARE, ENERGETICE SAU HOLISTICE AMINTITE AICI NU PRESUPUNE, SUB NICIO FORMA RENUNTAREA LA TRATAMENTUL RECOMANDAT DE MEDICUL CURANT.

Deoarece stilul de viata adoptat de catre bolnavii cu LES este important, punctez din nou cerintele de baza, de respectat, altfel nicio terapie alternativa nu va va ajuta prea mult:

- mancati sanatos

- evitati soarele

- odihniti-va suficient

- nu fumati

- efectuati exercitii fizice regulate

Din nefericire, trebuie recunoscut ca terapiile complementare, alternative, holistice sau cum s-or mai numi ele nu ofera un remediu complet de vindecare al bolii lupus, la fel ca si medicina alopata, de altfel.

Dar, folosind ca si adjuvante sau tratamente de completare remediile oferite de medicina alternativa puteti sa va asigurati un nivel al calitatii vietii cat mai apropiat de al oamenilor sanatosi.

Chiar daca multi medici nu recunosc inca valoarea remediilor alternative, multi bolnavi cu lupus sistemic s-au convins de utilitatea celor prezentate aici si va recomand cu incredere sa nu uitati nici o clipa ca cel mai bun medic sunteti voi insiva deoarece doar voi stiti cu adevarat ce simtiti si cum raspunde organismul vostru in anumite situatii.

Sa nu intelegeti ca spunand aceasta diminuez cu ceva importanta medicului vostru, doar va spun ca uneori trebuie sa avem curajul sa privim mai departe decat gradina noastra.

De altfel, iata ce cuprinde ghidul tratamentului bolnavilor cu lupus publicat pentru medicii nostri ca si terapii adjuvante de folosit pentru bolnavii cu lupus:

fotoprotectie,

renuntarea la fumat,

controlul greutatii,

exercitii fizice,

aspirina in doza mica,

calciu si vitamina D,

bisfosfonati (renumitele fosamax si bonviva),

statine (medicamente pentru scaderea colesterolului),

antihipertensive,

contraceptive orale,

terapie de substitutie hormanala.

Observati ca in privinta dietei sau a produselor naturiste ca uleiul de somon, uleiul de in, nu se specifica nimic concret.

V-am pus aici acest ghid pentru a face o comparatie intre tratamentul vostru pe care vi l-a recomandat medicul curant si ceea ce ar trebui de fapt, sa vi se spuna.

Despre ce terapii alternative energetice v-ar putea ajuta sa va pastrati un nivel satisfacator al nivelului calitatii vietii cititi in articolul Terapii alternative energetice in lES.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Un comentariu :

  1. Buna ziua!
    Foarte interesant blogul dvs. Felicitari ptr realizarea lui!
    Detin si eu un blog care trateaza aceasi tema (plantele medicinale, tratamentele naturale, dietele naturiste etc). Il puteti gasi la adresa:
    http://calivita-valcea.blogspot.ro/
    As dori sa facem schimb de linkuri si/sau bannere.
    Daca si dvs sunteti interesat/a, va rog sa imi scrieti la adresa de email: mirceab26@gmail.com sau sa imi comentati pe blog.
    Inca o data, felicitari ptr blogul dvs!

    RăspundețiȘtergere

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP