Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Terapii alternative energetice in LESVa spuneam ca lupusul presupune o lipsa de energie aproape permanenta.Pentru a contracara aceasta lipsa de energie a bolnavilor cu lupus se pot utiliza cu succes terapii alternative energetice ca si tratament complementar..

Toate terapiile alternative energetice se bazeaza pe teoria ca in orice organism exista o forta vitala care intr-un organism afectat de boala este alterata. Repunerea in stare de echilibru si armonizarea energiei vitale ajuta organismul sa faca fata cu succes suprasolicitarilor produse de boala iar factorii perturbatori ce pot scoate bolnavul cu lupus din starea de acalmie sa fie din ce in ce mai putin periculosi.

Homeopatia si lupusul

Se stie ca medicamentele homeopate ajuta intr-o gama vasta de boli.In lupus ele contribuie la diminuarea durerilor articulare, a mialgiilor, dar si a disfunctiilor digestive.

Acupunctura si lupusul

Acupunctura este foarte bine cunoscuta ca si terapie pentru tratarea durerii.
Acupunctura, la bolnavii cu lupus poate fi eficienta in reducerea durerii, dar si a simptomelor cum sunt oboseala, starea generala de rau, insomnia si problemele gastro-intestinale.

Masajul si lupusul

Masajul, pentru bolnavii cu lupus, poate fi o binecuvantare deoarece el reduce stresul si creste energia si vigilenta.


Masajul creste cantitatea de endorfine. Endorfinele atenueaza durerea si reduc inflamatia.
Bolnavul cu lupus, dupa o sedinta de masaj se simte mai putin epuizat si cu dureri fizice diminuate.

3 ATENTIONARI PENTRU MASAJUL BOLNAVILOR CU LUPUS:

In episoadele acute de lupus, cu febra, leziuni cutanate, eruptie, sau alte simptome ale puseului acut se amana masajul pentru vremuri mai bune.
Masajul de tesut profund poate agrava lupusul.
Informati totdeauna terapeutul ca sunteti pe tratament cu steroizi.

Hidroterapia in lupus

Exercitii usoare in o piscina cu apa calda sunt benefice pentru articulatiile inflamate si rigide din lupus deoarece efortul mecanic depus este mai mic. In plus, apa calda are si calitatea de linistire a nervilor si eliminarea stresului.

Ultrasonografia in lupus (US)

US este o modalitate frecvent utilizata pentru a furniza caldura profunda pentru articulatia afectata, dar nu inflamata.
Ultrasonografia nu se recomanda in cazul prezentei inflamatiei in articulatie deoarece ea induce caldura profunda in articulatie.
Pentru tratamentul articulatiilor inflamate se recomanda gheata.

Reflexoterapie si lupus

Reflexoterapia, in lupus, se poate aplica pe toate glandele, pe intestine, pe ficat, si pe toata coloana vertebrala.

Stimularea electrica transcutanata nervoasa (TENS)

TENS foloseste electrozi mici care sunt fixati la nivelul pielii.
TENS actioneaza prin blocarea semnalelor care strabat nervii. Mesajele nervoase sunt de natura electrica si curentul electric care provine de la unitatea TENS perturba semnalul neurologic.
Un alt beneficiu al folosirii unitatii TENS, este ca electricitatea stimuleaza eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism, reducandu-se astfel durerea datorata prezentei inflamatiei in corp.
Stimularea nervoasa electrica transcutanata este o tehnica frecvent utilizata pentru controlul durerilor de spate si se poate aplica cu succes si bolnavilor cu lupus.

Tratamente calde sau reci, cu si fara masaj pentru lupus

Tratamentele calde sau reci, in lupus sistemic sunt de mult folos. Ele pot ajuta la ameliorarea durerilor sau a inflamatiei.
Tratamente calde sau reci fara masaj sunt compresele. Compresele se utilizeaza pentru dureri si inflamatii articulare. Se indoaie o bucata de bumbac, se uda cu infuzia de plante alese, si se aplica pe locul dureros.
Se folosesc comprese calde pentru durerea de dinti, dureri de urechi, dureri musculare, dureri reumatice, si artrita.
Folositi comprese reci pentru dureri de cap si pe zonele inflamate.
In locul infuziei, pentru udat compresa se pot adauga 4-5 picaturi de uleiuri esentiale intr-un bol de apa calda sau rece, dupa nevoie.

Deci : Aplicati comprese reci pe zonele fierbinti sau inflamate, si comprese calde pe zonele dureroase pentru ca durerea raspunde la caldura.

Aflati mai multe despre remedii din plante si modul lor de folosire in lupus.

Meditatia si yoga in lupus

Despre binefacerile meditatiei si ale metodelor yoga asupra corpului uman am scris in articolul Un remediu pentru LES -relaxarea, si daca te intereseza sa fii un bonav cu lupus sistemic "sanatos" este bine sa aplici si aceasta recomandare.

Exercitii fizice in LES

Din nefericire, multi bolnavi cu lupus sistemic sau LES isi inchipuie ca exercitiile fizice nu sunt pentru ei. Atat doar ca exercitiile fizice in lupus aduc mai multe beneficii decat dezavantaje.

Cum sa practici exercitii fizice cand ai lupus

Am cautat toate aceste informatii despre terapii alternative energetice in lupus eritematos sistemic pentru ca am avut un soc atunci cand medicul meu curant a considerat ca nu ar putea sa-mi recomande ca si tratament balnear decat mofete pentru circulatie.

Iar de bilete la tratament si cura balneara nici nu se discuta, de parca bolnavii cu LES ar fi ciumati! Probabil din cauza faptului ca cei mai multi bolnavi cu lupus au si certificat de handicap ceea ce ar presupune acordarea unor bilete de tratament gratuite, lucru ce ar greva mult bugetele caselor de pensii sau sanatate.

Voi ce stiti despre acordarea biletelor de tratament pentru boala lupus eritematos sistemic ? Chiar astept cu interes comentariile voastre. Si va rog sa le scrieti in blog, nu pe formularul de contact personal pentru ca este o problema de interes pentru mai multi bolnavi cu lupus sistemic.

Chiar si multumirile le puteti scrie pe formularele de comentarii, conteaza sa se stie ca blogul nu este chiar atat de inutil asa cum pare pentru ca nu are comentarii la vedere.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GO TO TOP