Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Terapii alternative energetice in LES



Va spuneam ca lupusul presupune o lipsa de energie aproape permanenta.Pentru a contracara aceasta lipsa de energie a bolnavilor cu lupus se pot utiliza cu succes terapii alternative energetice ca si tratament complementar..

Toate terapiile alternative energetice se bazeaza pe teoria ca in orice organism exista o forta vitala care intr-un organism afectat de boala este alterata. Repunerea in stare de echilibru si armonizarea energiei vitale ajuta organismul sa faca fata cu succes suprasolicitarilor produse de boala iar factorii perturbatori ce pot scoate bolnavul cu lupus din starea de acalmie sa fie din ce in ce mai putin periculosi.

Homeopatia si lupusul

Se stie ca medicamentele homeopate ajuta intr-o gama vasta de boli.In lupus ele contribuie la diminuarea durerilor articulare, a mialgiilor, dar si a disfunctiilor digestive.

Acupunctura si lupusul

Acupunctura este foarte bine cunoscuta ca si terapie pentru tratarea durerii.
Acupunctura, la bolnavii cu lupus poate fi eficienta in reducerea durerii, dar si a simptomelor cum sunt oboseala, starea generala de rau, insomnia si problemele gastro-intestinale.

Masajul si lupusul

Masajul, pentru bolnavii cu lupus, poate fi o binecuvantare deoarece el reduce stresul si creste energia si vigilenta.


Masajul creste cantitatea de endorfine. Endorfinele atenueaza durerea si reduc inflamatia.
Bolnavul cu lupus, dupa o sedinta de masaj se simte mai putin epuizat si cu dureri fizice diminuate.

3 ATENTIONARI PENTRU MASAJUL BOLNAVILOR CU LUPUS:

In episoadele acute de lupus, cu febra, leziuni cutanate, eruptie, sau alte simptome ale puseului acut se amana masajul pentru vremuri mai bune.
Masajul de tesut profund poate agrava lupusul.
Informati totdeauna terapeutul ca sunteti pe tratament cu steroizi.

Hidroterapia in lupus

Exercitii usoare in o piscina cu apa calda sunt benefice pentru articulatiile inflamate si rigide din lupus deoarece efortul mecanic depus este mai mic. In plus, apa calda are si calitatea de linistire a nervilor si eliminarea stresului.

Ultrasonografia in lupus (US)

US este o modalitate frecvent utilizata pentru a furniza caldura profunda pentru articulatia afectata, dar nu inflamata.
Ultrasonografia nu se recomanda in cazul prezentei inflamatiei in articulatie deoarece ea induce caldura profunda in articulatie.
Pentru tratamentul articulatiilor inflamate se recomanda gheata.

Reflexoterapie si lupus

Reflexoterapia, in lupus, se poate aplica pe toate glandele, pe intestine, pe ficat, si pe toata coloana vertebrala.

Stimularea electrica transcutanata nervoasa (TENS)

TENS foloseste electrozi mici care sunt fixati la nivelul pielii.
TENS actioneaza prin blocarea semnalelor care strabat nervii. Mesajele nervoase sunt de natura electrica si curentul electric care provine de la unitatea TENS perturba semnalul neurologic.
Un alt beneficiu al folosirii unitatii TENS, este ca electricitatea stimuleaza eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism, reducandu-se astfel durerea datorata prezentei inflamatiei in corp.
Stimularea nervoasa electrica transcutanata este o tehnica frecvent utilizata pentru controlul durerilor de spate si se poate aplica cu succes si bolnavilor cu lupus.

Tratamente calde sau reci, cu si fara masaj pentru lupus

Tratamentele calde sau reci, in lupus sistemic sunt de mult folos. Ele pot ajuta la ameliorarea durerilor sau a inflamatiei.
Tratamente calde sau reci fara masaj sunt compresele. Compresele se utilizeaza pentru dureri si inflamatii articulare. Se indoaie o bucata de bumbac, se uda cu infuzia de plante alese, si se aplica pe locul dureros.
Se folosesc comprese calde pentru durerea de dinti, dureri de urechi, dureri musculare, dureri reumatice, si artrita.
Folositi comprese reci pentru dureri de cap si pe zonele inflamate.
In locul infuziei, pentru udat compresa se pot adauga 4-5 picaturi de uleiuri esentiale intr-un bol de apa calda sau rece, dupa nevoie.

Deci : Aplicati comprese reci pe zonele fierbinti sau inflamate, si comprese calde pe zonele dureroase pentru ca durerea raspunde la caldura.

Aflati mai multe despre remedii din plante si modul lor de folosire in lupus.

Meditatia si yoga in lupus

Despre binefacerile meditatiei si ale metodelor yoga asupra corpului uman am scris in articolul Un remediu pentru LES -relaxarea, si daca te intereseza sa fii un bonav cu lupus sistemic "sanatos" este bine sa aplici si aceasta recomandare.

Exercitii fizice in LES

Din nefericire, multi bolnavi cu lupus sistemic sau LES isi inchipuie ca exercitiile fizice nu sunt pentru ei. Atat doar ca exercitiile fizice in lupus aduc mai multe beneficii decat dezavantaje.

Cum sa practici exercitii fizice cand ai lupus

Am cautat toate aceste informatii despre terapii alternative energetice in lupus eritematos sistemic pentru ca am avut un soc atunci cand medicul meu curant a considerat ca nu ar putea sa-mi recomande ca si tratament balnear decat mofete pentru circulatie.

Iar de bilete la tratament si cura balneara nici nu se discuta, de parca bolnavii cu LES ar fi ciumati! Probabil din cauza faptului ca cei mai multi bolnavi cu lupus au si certificat de handicap ceea ce ar presupune acordarea unor bilete de tratament gratuite, lucru ce ar greva mult bugetele caselor de pensii sau sanatate.

Voi ce stiti despre acordarea biletelor de tratament pentru boala lupus eritematos sistemic ? Chiar astept cu interes comentariile voastre. Si va rog sa le scrieti in blog, nu pe formularul de contact personal pentru ca este o problema de interes pentru mai multi bolnavi cu lupus sistemic.

Chiar si multumirile le puteti scrie pe formularele de comentarii, conteaza sa se stie ca blogul nu este chiar atat de inutil asa cum pare pentru ca nu are comentarii la vedere.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

4 comentarii :

  1. Bună ziua! Sunt o pacienta de 31 ani, diagnosticata cu LES în urma cu vreo 9 ani. Pana acum am mers doar pe medicina clasica, tratamentul de baza fiind cortizononul,în urma căruia m-am ales cu multe alte afecțiuni,diabet, osteoporoza,cataracta.astăzi spre surprinderea mea un medic mi-a șoptit cate ceva, ca pot încerca și alte terapii, de exemplu acupunctura, de curioasa am zis sa caut cate ceva pe google și asa am găsit acest blog, și da, acum sunt perfect convinsa ca trebuie sa fac ceva pentru mine.
    Fac o paranteza referitor la biletele de tratament acordate de casele de pensii, eu și anul trecut și anul acesta am făcut cereri și mi-au fost aprobate, doar ca parca a fost un făcut și exact în perioada în care a fost alocat biletul eu eram ba în spital operata, asta anul trecut și anul acesta a intervenit altceva și nu am putut merge.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În lupus întotdeauna sunt de incercat terapiile alternative. În ceea ce privesc biletele de tratament ele folosesc chiar si daca au ca rezultat doar o perioada de relaxare fără stres.De aceea iți doresc sa ai și tu norocul sa beneficiezi de acele bilete.
      Sanatație Îți doresc și poate ne ții la curent despre efectele acupuncturii

      Ștergere
  2. Am 45 de ani si acum o luna mi-au iesti anticorpii nativi pozitivi. Din 2010 am avut pozitivi numai anticorpii ANA si RO. In 2010 boala a debutat cu accident vascular, reluat la o distanta de o luna. Atunci am avut ca disgnostic Trombageita obliteanta (din cauza ca fuma de vreo 8 ani), insa se pare ca era lupus. am citit ca simptomele se agraveaza in apropierea menstruatiei, si ca boala se intalneste - la debut - printre femeile care au menstra. o posibila cauza, inteleg de aici, ar putea fi diferenta hormonala. As dori sa pot afla (daca ai intalnit, daca te-au contactat, dac stii) daca la menopauza lupusul intra in remisie, sau macar daca exista sanse sa fie foarte rar activ.
    Foarte binevenit site.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, exista informații că simptomele bolii se agravează in perioada ciclului și după instalarea menopauzei lupusul este mai rar activ.

      Ștergere

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP