Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupus eritematos sistemic si vitaminele


Ce vitamine pot ajuta bolnavii cu lupus eritematos sistemic sa duca o viata aproximativ normala si cat de necesare sunt vitaminele in tratamentul lupusului sistemic orice bolnav cu LES este bine sa stie.

Lupus eritematos sistemic este o boala vizata de multi producatori de medicamente si vitamine. Daca ar fi sa credem prospectele multor suplimente alimentare, exista o multime de vitamine ce reduc simptomele bolii lupus eritematos sistemic sau chiar stopeaza activitatea bolii.

Adevarul este ca nu exista prea multe cercetari stiintifice care sa certifice fara echivoc beneficii tintite ale consumului de vitamine de catre bolnavii cu lupus. Din practica, insa, bolnavii mai curajosi care au experimentat singuri, s-au convins de efectele benefice ale consumului vitaminelor si produselor naturiste asupra calitatii vietii cu lupus.

Exista cu adevarat vitamine, minerale, si plante medicinale care, atunci cand sunt administrate corect pot fi o componenta importanta a tratamentului lupusului sistemic, si acest lucru il simt cu prisosinta bolnavii cu lupus.

Vitaminele, mineralele si plantele medicinale au indicatii si contraindicatii, se administreaza in anumite conditii, in anumite cantitati si in anumite combinatii, ca de altfel, orice alte medicamente.

Administrarea vitaminelor in conditii improprii poate produce reactii alergice. Vitaminele pot reactiona cu alte medicamente, sau chiar intre ele, de aceea nu se vor folosi fara consultarea medicului sau fara o informare de specialitate prealabila.

Se vor procura vitaminele doar de la producatori de incredere si se va acorda atentie modului de administrare recomandat. Boala lupus eritematos sistemic este o boala complexa care secatuieste organismul de energie ceea ce explica nevoia de suplimentare cu vitamine a procesului de intretinere a calitatii vietii bolnavilor cu lupus sistemic.

In plus, va spuneam, cand raspundeam la intrebarea daca suspectii les trebuie sa tina regim alimentar, ca un organism afectat de lupus sistemic nu poate prelucra si absorbi in totalitate nutrientii din hrana, ceea ce face necesara suplimentarea cu vitamine.

Vitamine utile in lupus eritematos sistemic

Teoretic, un organism afectat de boala lupus eritematos sistemic necesita suplimentarea cu o varietate de vitamine care sa amelioreze deficitul de energie si nutrienti specific bolii active.

Vitaminele ce se administreaza unui bolnav cu lupus sistemic pot preveni aparitia complicatiilor bolii. Uneori, anumite suplimente alimentare pot reduce simptomele bolii sau pot incetini activitatea bolii de fond.

B Complex - poate sustine metabolismul, ajuta la prevenirea anemiei, poate ajuta la tratarea stresului, depresiei si a bolilor cardiovasculare.

Calciu - Calciu 1500-3000 mg zilnic previne osteoporoza (subtierea oaselor) din LES. Vreau sa va atrag atentia asupra cantitatii recomandate, mult mai mare decat 500 mg, adica ceea ce recomanda unii medici care nu dau importanta prevenirii unei complicatii atat de urate ca osteoporoza din lupus.

Cupru - Implicat in productia de hemoglobina si de colagen.

DHEA - Este un hormon androgenic produs de glandele suprarenale. Poate reduce activitatea bolii LES, sustin unii specialisti.

Acid folic - Recomandat pentru pacientii cu lupus care au luat metotrexat, un imunosupresor utilizat frecvent in tratamentul alopat al lupusului.

Fier - Folosit pentru a trata sau preveni anemia.

Magneziu - Are efecte sedative. Poate fi recomandat pentru diabetici, pacientii cu probleme de malabsortie dar si pentru cei care consuma diuretice. Ajuta la prevenirea osteoporozei. Se recomanda un consum de Magneziu 750 mg de 2 ori pe zi.

Multi-vitamine - Pot ajuta la mentinerea unui nivel de vitamine si minerale echilibrat.

Acizii grasi Omega 3 (ulei de peste, ulei din seminte de in

Omega3 poate reduce riscul de boala coronariana si cancer. Poate avea si efecte anti-inflamatorii. Poate scadea LDL si trigliceridele si creste HDL Omega 3 este un bun adjuvant in gestionarea simptomelor de ochi uscat, facand viata cu LES si ochi uscat mai usor de suportat.

Potasiu - poate fi recomandat pentru pacientii care consuma diuretice.

Vitamina D - ajuta la absorbtia calciului. Se recomanda vitamin a D pana la 1000 UI zilnic.

Vitamina C si bioflavonoide-aproximativ 5000 mg pe zi.

Enzime proteolitice se administreaza intre mese, pe stomacul gol, agenti anti-inflamatori si anti-virali.

Enzime digestive se administreaza odata cu masa.

Semintele de in / ulei din seminte de in sau ulei de peste-vezi omega3

Betacaroten 100.000 UI zilnic

Zinc 50-100 mg pe zi

Vitamina E pana la 1500 UI zilnic

Usturoi capsule se administreaza odata cu mesele, este un bun ameliorator imunitar. Scade tensiunea si previne infectiile prin rolul sau binecunoscut de antibiotic natural. Poate reduce nivelul colesterolului, previne formarea cheagurilor de sange in artere, are efecte antibacteriene si antifungice.

Alge marine Chlorella cu rol in eliminarea metalelor grele din corp.

Coenzima Q10

Coenzima Q10, 60 mg pe zi, ajuta la reducerea durerilor musculare, la gestionarea infectiilor cu candida, pe langa beneficiile arhicunoscute pentru aparatul cardiovascular.

Cartilajul de rechin ajuta la ameliorarea durerilor articulare ce insotesc boala lupus sistemic.

Lecitina

Lecitina ajuta la ameliorarea simptomelor tulburarilor cognitive din lupus, in principal. Dar lecitina este si un bun lubrefiant al articulatiilor, si in combinatie cu suplimente de calciu si magneziu contribuie substantial la reducerea durerilor articulare.

Seleniu se recomanda 50-100 mg pe zi

Vitamina B-6 in doze mari (500mg 3 ori pe zi), reduce simptomele de lupus.

Acidophilus protejeaza echilibrul bacteriilor intestinale.

Acid pantotenic (vitamina B5) este necesar pentru eliberarea de energie in celule si contribuie la sustinerea unui sistem nervos sanatos.

Melatonina - desi ar putea fi utila pentru pacientii cu insomnie, melatonina nu se recomanda a fi utilizata de catre pacientii cu lupus eritematos sistemic deoarece stimuleaza sistemul imunitar ceea ce face ca activitatea bolii sa creasca.

Desi am amintit aici o intreaga lista de vitamine utile bolnavilor cu lupus eritematos sistemic, lista s-ar putea reduce la cateva produse daca se apeleaza la suplimentele multicomplex.

De retinut ca vitamina D, calciu si magneziu, capsule de usturoi, acidophilus, complex de B si omega 3 nu ar trebui sa lipseasca din tratamentul bolnavilor cu lupus, si o spun din proprie experienta.

Anuntati medicul cand luati vitamine, cereti-i parerea, dar nu va lasati influentati de nepasarea unora care minimizeaza efectele benefice ale vitaminelor si medicamentelor naturiste.

Vitaminele pot ajuta bolnavii cu lupus eritematos sistemic sa duca o viata aproximativ normala si nu trebuie minimizate efectele lor benefice in ameliorarea simptomelor suparatoare ale bolii LES.

Cat de necesare sunt vitaminele si produsele naturiste in tratamentul lupusului sistemic orice bolnav cu LES este bine sa stie pentru a alege in cunostinta de cauza daca le va folosi sau nu.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.


3 comentarii :

  1. Va multumesc .Am lupus si sufar tare mult pentru ca mi- a afectat fata si am ancercat cu tot felul de plante medicinale bineanteles si tratament pe care lam facut an Spania dar nimic ma lupt cu aceasta boala si ma stresez tare mult .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incerc sa ajut cat pot, nu e nevoie sa imi multumesti. M-as bucura mult daca ce am scris aici te va ajuta. Iti doresc multa sanatate.

      Ștergere
  2. Sper sa fie mai bine dupa ce ancep cu aceste vitamine .Multumesc frumos ....


    RăspundețiȘtergere

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP