Remediile din plante pot constitui adjuvante importante in tratamentul lupusului eritematos sistemic, daca se tine cont ca interactiunea dintre tratamentul medicamentos si principiile active ale remediului utilizat sa nu fie nefavorabila manifestarii pozitive a tratamentului de fond aplicat.
Plantele medicinale sunt utilizate, de regula, pentru a restabili si a mentine sanatatatea corpului prin pastrarea lui in echilibru.
Remediile din plante nu sunt prescrise neaparat pentru ameliorarea simptomelor. Remediile ajuta organismul afectat de boala sa lupte impotriva bolii, previn recaderile, curata sistemul de toxine, sustin sistemul imunitar si mentin echilibrul unui organism sanatos.
Bolnavii cu lupus eritematos sistemic pot utiliza remediile din plante cu unele obiectii. In primul rand, trebuie sa fie foarte precauti si sa consulte medicul sau sa se informeze foarte bine, din mai multe surse, asupra posibilelor efecte secundare ce pot apare la utilizarea remediilor din plante.
Dintr-un preparat naturist nu se iau doze mai mari decat cele prescrise deoarece nu intotdeauna cantitatea marita este benefica.
Se recomanda evitarea culesului plantelor daca nu sunt sigur cunoscute. Sunt de preferat plantele culese de cunoscatori si care se gasesc in magazinele plafar.
La administrarea remediilor din plante se tine cont ca ele pot interactiona cu tratamentul medicamentos de baza.
Persoanele cu lupus si sindrom antifosfolipidic ar trebui sa fie informate de faptul ca multe remedii naturale din plante, plante medicinale si condimente sunt anticoagulante naturale. Acest lucru nu face necesara inutilizarea lor, dar bolnavii trebuie sa fie constienti de faptul ca remediile din plante pot interactiona cu medicamentele anticoagulante cum ar fi aspirina sau warfarina, si INR-ul poate fi afectat.
Introducerea remediilor din plante ca si tratament adjuvant in tratarea lupusului sistemic se va face cu precautie, din aceasta cauza. Cu toate acestea, remediile naturiste, cu mult mai putine efecte secundare, sunt de preferat in multe din metodele de tratament al bolilor asociate LES.
O infectie urinara recurenta, o hipertensiune incipienta, migrenele, insomniile, oboseala, echilibrarea functiilor hepatice si renale, toate pot fi tinute sub control cu ajutorul remediilor din plante atunci cand sunt utilizate in mod corect.
Citind despre Lupus eritematos sistemic si remedii din plante veti avea surpriza de a afla ca, remedii din plante mult uzitate de persoane sanatoase, bolnavilor cu lupus sistemic eritematos le pot face rau.
Moduri de administrare a remediilor din plante
Plantele medicinale se utilizeaza sub diferite moduri. Fiecare din ele poate fi utilizat de catre bolnavii cu lupus eritematos sistemic.
Ierburi proaspete
Ierburile proaspete se pot include ca atare in dieta bolnavului cu lupus sistemic. Ierburi culinare ca salvia, patrunjelul si cimbrul sunt medicamente valoroase.
Tincturi
Tincturile sunt realizate din inmuierea plantelor medicinale in alcool pentru a li se extrage substantele active. Tincturile sunt medicamente concentrate pe baza de plante si se pot lua amestecate cu apa, administrandu-se pe plan intern.
Ceai
Ceaiurile de plante sunt mai concentrate decat tincturile. Se face o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata peste care se toarna o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat 10-15 minute, se strecoara, se adauga o lingurita de miere si se bea fierbinte. Caldura distruge proprietatile unor plante, de aceea din acele plante se face o infuzie in apa rece timp de 12 ore. Radacina de valeriana este una din plantele care nu se infuzeaza in apa clocotita.
Decoctul
Se utilizeaza pentru seminte, radacini, scoarta de copac. Planta se fierbe de la inceput 10 minute in apa, se strecoara si se bea ceaiul cald.
Baia de plante
Se pune un pumn de plante intr-un tifon, se agata de robinetul cazii si se lasa sa treaca prin planta apa calda pentru baie. Rezulta o infuzie in care se face baie, iar proprietatile active ale plantei vor fi absorbite prin porii pielii.
Comprimate, capsule
Plantele nu ar trebui sa fie luate precum vitaminele dupa un program zilnic de intretinere. Combinatiile de plante lucreaza mai bine decat plantele unice. Plantele medicinale se administreaza functie de necesitati si ar trebui sa fie luate atunci cand apar simptome.
Cele mai bune rezultate ale tratamentelor cu remedii din plante, apar, dupa cum spun specialistii, daca se iau plantele astfel: in prima zi se iau 6 capsule pe zi, apoi, a doua zi, cinci capsule, si tot asa, descrescator, pana in ziua a sasea cand se ia o capsula pe zi. Corpul trebuie apoi sa se odihneasca pentru a-si restabili propriul echilibru.
Crema
Se foloseste pe pielea iritata, vanatai sau inflamatii. Substantele active trec prin piele in circuitul sanguin pentru a grabi vindecarea.
Comprese
Compresele se utilizeaza pentru dureri si inflamatii articulare. Se indoaie o bucata de bumbac, se uda cu infuzia de plante alese, si se aplica pe locul dureros.
Se folosesc comprese calde pentru durerea de dinti, dureri de urechi, dureri musculare, dureri reumatice, si artrita. Folositi comprese reci pentru dureri de cap si pe zonele inflamate.
In locul infuziei , pentru udat compresa se pot adauga 4-5 picaturi de uleiuri esentiale intr-un bol de apa calda sau rece, dupa nevoie. Aplicati comprese reci pe zonele fierbinti sau inflamate, si comprese calde la durere, care raspunde la caldura.
Cataplasma
O cataplasma este facuta din plante proaspete sau uscate zdrobite, amestecate intr-o pasta cu apa calda. Aceasta poate fi aplicata pe articulatii dureroase, pete si rani infectate.
Se aseaza planta pe o bucata curata de bumbac si se bandajeaza cu ea zona afectata, unde se lasa cateva ore sau pana cand durerea se diminueaza.
Remediile din plante cu administrare interna se utilizeaza cu prudenta in cazul bolilor cronice sau a pacientilor care consuma deja medicamente.
Dar, remediile din plante pot constitui adjuvante importante in tratamentul lupusului eritematos sistemic atunci cand sunt utilizate moduri de administrare corecte si se evita sau se gestioneaza corect interactiunea lor cu tratamentul de fond, medicamentos.
Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.
Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.
Am fost diagnosticat cu lupus de 1 an, siptomele le aveam de vreo 3 ani, am urmat trat cu plaqenil si vitam B6 vreo 6 luni, apoi mia aparut o complicatie la un ochi o reactive alergica si intetosarea vederii se pare in urma unor consult oftalmo, am interrupt trat cu medicam, ca nu mai vreau sa bag atravurile din medic in mine si am luat 2 tipuri de ceaiuri un mixt din mai multe plante special concepute pt lupus ale lui Marin Giurea gasiti detalii pe (lupushelp.ro) pentru eliminarea toxinelor din organism pt LUPUS PSORIAZIS VITILIGO, un om deosebit, stie f multe informatii ! in parallel mia mai zis sa iau miere si tinctura de propolis pt crest imunitatii ! ASADAR FIECARE E LIBER SA ALEAGA . . . ! sanatate .
RăspundețiȘtergere