Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Complicatii orale in lupus. Viata cu ele


Simptomele complicatiilor orale din lupus sunt destul de greu de suportat de catre pacientii cu lupus. Ele vin si se suprapun peste un mod de viata deja alterat, de aceea, bolnavii cu lupus trebuie sa faca tot posibilul pentru a face cat mai suportabile complicatiile orale asociate lupusului. Ei trebuie sa dea importanta atat prevenirii aparitiei acestor complicatii, dar si ameliorarii acestora atunci cand ele au aparut.

1.Sfaturi utile pentru combaterea simptomelor complicatiilor orale din lupus

2.Alimente si substante de evitat in timp ce te confrunti cu leziuni orale si alte probleme dentare


Sfaturi utile pentru combaterea simptomelor complicatiilor orale din lupus

  • Uscaciunea gurii

    Combateti uscaciunea gurii cu sprayuri de saliva artificiala, sugeti bomboane fara zahar, clatiti gura cu apa de gura nealcoolica, beti apa multa si lichide pe tot parcursul zilei.

  • Leziuni orale

    Combateti aparitia leziunilor orale din lupus folosind creme si geluri, pot fi si naturiste, cu rolul de a amorti zona afectata si de a o vindeca. Exista, la noi, in magazinele naturiste, un gel din salvie si propolis, cu aceasta destinatie si foarte eficace.

    Clatiti gura cu o solutie de apa si bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu la 250 ml de apa.

    Beti multe lichide si bauturi nutritive in cazul in care ingurgitarea hranei este o problema. Beti lichide reci pentru a spala bacteriile si faceti o perioada clatiri cu un amestec 50/50 peroxid de hidrogen si apa pentru a preveni infectiile.

  • Aftele

    Se folosesc unguente care amortesc zona si promoveaza vindecarea aftelor;

    Se evita alimentele, bauturile sau chiar machiajele iritante.

    Se clateste gura cu o solutie de bicarbonat de sodiu obtinuta din o lingurita de bicarbonat la 250 ml apa

    Utilizati apa de gura nealcoolica, ata dentara, clatiti-va gura cu un amestec 50/50 peroxid de hidrogen si apa pentru a preveni infectiile.

    Alimente si substante de evitat in timpul confruntarii cu leziuni orale si alte probleme dentare

    Cand pacientul cu lupus sistemic se confrunta cu leziuni orale va trebui sa evite alimentele si substantele care intretin sau agraveaza leziunile orale.

    Este de evitat consumul fructelor citrice si al alimentelor condimentate, precum si consumul de alcool, cafea, bauturi carbogazoase, si alte alimente sau bauturi care sunt acide. Toate aceste alimente acide vor exacerba disconfortul oral si pot irita si mai mult zonele deja inflamate ale gurii.

    Tratamentele dentare ale bolnavilor cu lupus impun masuri speciale de adoptat inainte de efectuarea lor. Masuri speciale de adoptat inaintea unui tratament dentar al pacientilor cu lupus veti gasi la capatul linkului asociat.
    Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

    Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

  • Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu

    Despre Lupus, cele mai vizionate

    GO TO TOP