Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupus sistemic-cauza-deshidratarea cronica ?


Deshidratarea cronica prelungita este cauza a numeroase simptome regasite la bolnavii cu lupus sistemic. Modalitati simple de rehidratare a corpului pot ajuta bolnavii cu LES sa reduca simptomele suparatoare ale bolii lor.

Deshidratarea cronica prelungita este o cauza a lupusului sistemic luata in seama de specialistii terapiilor alternative. Deshidratarea cronica alunga sanatatea si creeaza boli de orice fel. Modalitati simple de rehidratare a corpului pot ajuta bolnavii cu lupus sistemic sa reduca simptomele suparatoare ale bolii lor.

Adevarul este ca specialistii din medicina alopata inca nu stiu clar care sunt cauzele ce determina aparitia lupusului sistemic. Ei considera ca un complex de factori genetici si de mediu conlucreaza la aparitia bolii lupus.

Cert este ca problemele de sanatate apar atunci cand organismul a fost supus unui stil de viata anormal prea multa vreme si el nu mai poate suplini lipsa noastra de interes pentru o viata sanatoasa. Chiar si cel mai perfect mecanism daca este doar supus uzurii fara a fi intretinut si uns, rugineste la un moment dat!

1.Deshidratarea alunga sanatatea si creeaza boli

2.Modalitati simple de rehidratare a corpului

Nicio boala nu are doar o singura cauza. Exista, practic, sute de cofactori, ceea ce inseamna sute de agenti cauzatori de imunitate redusa, de sanatate precara, de acumulare de toxine in interiorul corpului, de ruperea echilibrului gand-trup-suflet, agenti care, impreuna, determina si accentueaza starea de boala.

Deshidratarea alunga sanatatea si creeaza boli

Peste jumatate din corpul nostru este format din apa. Apa este in fiecare celula si in fiecare tesut. Procese biologice, cum ar fi circulatia, digestia, absorbtia si excretia depind de apa.

Apa sta la baza sangelui si a limfei, mentine muschii sanatosi si pielea cu aspect tanar, lubrifiaza articulatiile si organele si regleaza temperatura corpului. Un corp nu poate functiona fara apa.

Starea prelungita de deshidratare cronica poate fi o cauza neconventionala declansatoare a bolii lupus sistemic, sunt de parere specialistii in terapii alternative. Si recunosc, am fost unul dintre cei ce multa vreme isi reduceau consumul de lichide zilnic doar la cana de cafea de dimineata si eventual, supita de la pranz.

Specialistii spun ca lipsa cronica a unei cantitati suficiente de apa in organism poate provoca depresie, pierderea libidoului, sindromul de oboseala cronica, lupus, scleroza multipla, distrofie musculara.

Din nefericire, cand mergem la medic pentru analize medicale, nimeni nu ne intreaba cata apa consumam zilnic.

Necesarul de apa al organismului este reglat prin mecanisme nervoase si hormonale extrem de complexe, ce includ rinichii, sistemul nervos, glandele sudoripare si salivare, sistemul cardiovascular.

Senzatia de sete este cea care atentioneaza asupra nevoii de lichide a organismului. De multe ori senzatia de sete nu acopera intregul necesar de lichide al organismului. De aceea se recomanda acele cantitati de apa zilnice ce trebuie consumate.

Am intalnit destule persoane care iau lipsa senzatiei de sete ca pe o motivatie serioasa a aplicarii constiente a deshidratarii corpului lor. Creeaza astfel, din inconstienta sau comoditate, conditii de aparitie a bolilor datorate deshidratarii cronice.

Necesarul de apa al organismului se acopera in proportie de 20-30 % din alimente, restul fiind adus de bauturi. Fructele si legumele, laptele si produsele lactate, supe, ceai, sucuri, si apa, multa apa din surse sigure si potabile, consumate in cantitati suficiente contribuie la o buna hidratare si la remedierea unei eventuale deshidratari cronice pe care, din nepasare, ne-am indus-o.

Odata ce organismul devine bine hidratat si alimentat cu apa in mod regulat, simptomele bolilor induse de lipsa cronica de hidratare, chiar si a bolilor grele, autoimune, incep sa se estompeze.

Se recomanda combinarea hidratarii organismului cu exercitii fizice care sa solicite muschii si care sa creeze conditia de a reobisnui trupul cu un stil de viata sanatos.

Informati-va si educati-va despre hidratare de aici.

Nerecunoasterea semnelor pe care ni le da organismul pentru a evidentia deshidratarea si neluarea lor in considerare inseamna clar aparitia unei boli la un moment dat.

Din comoditate, de multe ori, atunci cand observam ceva dereglari in functionarea normala a organismului nostru, ii administram un leac care sa atenueze strigatul sau de ajutor exprimat prin durere, iar noi sa ne putem continua goana nebuna dupa orice, numai dupa sanatate nu. Cauzele care au starnit valul de dureri incomode cu siguranta nu tin de noi ! Avem mai multa grija de masina din garaj decat de mecanismul complex al corpului nostru care ne serveste zi de zi fara rezerve.

Modalitati simple de rehidratare a corpului


Curele simple cu apa pot ameliora, functie de perioada pe care sunt administrate, boli ca si constipatia, durerile de cap, tusea, bronsita, durerile de stomac, hiperaciditatea, gastrita, bolile uro-genitale, reumatismul, hipertensiunea, diabetul, cancerul in faze incipiente tuberculoza pulmonara, paralizia, cancerul.

Boli grele, de etiologie necunoscuta, cu simptome de depresie, pierderea libidoului, sindromul de oboseala cronica, lupus, scleroza multipla, distrofie musculara, pot fi rezultatul supunerii inconstiente a organismului la deshidratare cronica prelungita.

Terapia cu apa plata

In seara de dinaintea procedeului, nu vom consuma bauturi carbogazoase sau alcoolice. Dimineala, la trezire, inainte de a merge la baie sa ne spalam, vom bea, pe cat posibil, intr-un interval de 5-10 minute, o cantitate de 1 litru pana la 1,3 litri de apa plata sau apa de izvor.

Dupa aceea, timp de 1 ora, nu vom manca nimic si nu vom bea altceva, decat doar putina apa.

Se va proceda in mod similar, in fiecare dimineata, mai multe zile la rand.

Realizata zilnic, aceasta cura simpla poate favoriza vindecarea multor afectiuni datorate deshidratarii.

Aceasta terapie se va utiliza cu precautie in caz de hipertensiunea arteriala, insuficienta renala, insuficenta cardiaca, glaucomul, edemele de orice natura, chistele ovariene de dimensiuni crescute, fibroamele uterine mari, tumorile cerebrale, bronsiectaziile, rectocolita ulcero hemoragica si maladia crohn, dizenteria si holera, apendicita acuta, adenomul de prostata, vezica hipertona, ruptura de perineu.

Cura cu apa pentru cei ce pot consuma sare

Functie de greutatea corpului pe care o aveti se stabileste necesarul zilnic de apa, astfel :

{[(greutatea in kg*2.204)/2]*28.349}/1000=cantitatea de apa zilnica in litri

De exemplu, pentru o greutate de 50kg va trebui sa consumati zilnic 1.562 litri de apa.

Aceasta cantitate se bea pe perioada intregii zile.

Daca nu aveti restrictie la sare, adaugati un sfert de lingurita de sare de mare pentru fiecare litru de apa pe care il beti.

Atat timp cat beti apa in cantitati suficiente, puteti sa utilizati sarea.

Evitati bauturile cafeinizate sau alcoolice, deoarece ele sunt diuretice si deshidrateaza. Fiecare 0.17l de cafea sau alcool necesita o cantitate suplimentara de apa de 0.30litri.

Persoanele mature retin mai putina apa in celule. Ele prezinta o pierdere de 10 pana la 15 la suta din capacitatea anterioara varstei de 65 de ani.

Nehidratarea suficienta a corpului este un atac consimtit la sanatatea noastra. Apa previne si vindeca boli.

Apa este cel mai comod si la indemana remediu de care dispunem.

Inainte de toate produsele sintetice farmaceutice au fost cele naturale si la indemana tuturor. Sa nu le neglijam daca vrem sanatate.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP