Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre Lupus, cele mai vizionate

Bolnavii cu LES-speranta bolnavilor HIVBolnavii cu LES si raspunsul lor autoimun specific pot fi speranta bolnavilor cu HIV, dupa cum ne anunta rezultatele unui studiu stiintific publicat ieri.

Am tot scris in acest blog cum ca bolnavii cu LES sunt subiect de cercetare pentru medicina , iar cuvinte ca lupus, LES, lupus eritematos sistemic sunt cuvinte cheie rare pe care le abordeaza tot mai multe site-uri romanesti care, in fond, pentru bolnavii cu LES, nu spun nimic interesant despre subiect.

De multe ori mi s-a intamplat, in discutii cu persoane neavizate despre boala lupus, sa fiu intrebata daca nu cumva lupusul este un fel de HIV sau cancer. Ba , chiar persoane diagnosticate cu lupus eritematos sistemic nu intelegeau mai nimic despre boala lor si, facand legatura cu recomandarea medicului de a se feri de infectii, se duceau cu gandul la HIV.

De cate ori am incercat sa le explic ca lupusul este o boala exact opusa bolii sida am fost privita cu suspiciune.

Recomandarea de prevenire a infectiilor in cazul bolnavilor cu lupus se face pentru ca ei devin mai sensibili la agentii patogeni datorita tratamentului cu medrol,iar prezenta infectiilor determina cresterea inflamatiei care duce la exacerbarea bolii lupus si a simptomelor ei.

Iata ca, acum, la 10 martie 2014, a aparut rezultatul unei cercetari medicale care demonstreaza ca dimpotriva, bolnavii cu lupus si cercetarea sistemului lor autoimun ofera o speranta pentru gasirea unui vaccin impotriva infectiei cu HIV, si nici vorba de vreo asemanare intre HIV si lupus.

Ca raspunsul unui organism cu LES la infectia cu HIV poate fi sursa de informatii majore pentru crearea unui vaccin experimental impotriva infectiei cu HIV, o demonstreaza un studiu medical efectuat pe singura (!) persoana gasita ca fiind afectata de lupus eritematos sistemic si HIV in acelasi timp.

Se stie ca Lupus, lupus eritematos sistemic specific, sau LES, este o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca celulele si tesuturile proprii ale corpului datorita unui raspuns imun axacerbat si neputinta sistemului de autoaparare normal sa contoleze aceasta autodistrugere.

Vezi aici o explicatie pentru mecanismul aparitiei bolilor autoimune atunci cand o celula sanatoasa este atacata de o anomalie, fie ea chiar si prezenta metalelor grele in corp, cum e mercurul.

Ceea ce s-a gasit surprinzator la acel unic pacient cu lupus sistemic si infectie cronica cu HIV a fost raspunsul autoimun dezvoltat de acesta la infectia cu HIV.

Se pare ca lupusul si activitatea sa au generat un raspuns imun care poate neutraliza activitatea virusului HIV.

Raspunsul autoimun specific bolnavilor cu LES pare a fi o cheie in gasirea unui vaccin pentru bolnavii cu HIV.

Cercetatorii care au dat publicitatii rezultatul acestui experiment se arata plini de speranta si planuiesc deja strategii pentru proiectarea vaccinurilor impotriva HIV.

Iata, deci, ca bolnavii cu LES si boala lor autoimuna se dovedesc a fi utili umanitatii mai mult decat s-ar putea crede !

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Sursa informatiei:

Duke Medicina si Individ unic, cu lupus si HIV demonstreaza raspunsul imun dorit la HIV-ScienceDaily, 10 martie 2014.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

GO TO TOP