Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Viata cu LES-de facut pentru somn bun si atitudine pozitiva


Bolnavii cu lupus sistemic eritematos se confrunta adesea cu insomnii si pesimism. Cum insa de ei insisi depinde asigurarea unui somn mai bun si odihnitor, precum si schimbarea atitudinii pesimiste intr-una optimista, imi permit sa pun aici cateva lucruri de facut chiar de la inceput de an pentru a ne asigura o calitate a vietii superioara cea a anului trecut.


Lucruri de facut la inceput de an pentru un somn mai bun cand ai lupus


- Dormiti cel putin 7 ore pe noapte

Cei mai multi oameni au nevoie de un somn pe noapte intre sapte si noua ore.

Calculati cel putin 7 ore de somn intre momentul trezirii si cel al culcarii si nu lasati ca ceva sa va disturbe perioada de somn. Tineti cont daca va treziti in timpul noptii si adaugati acea perioada de timp la calculul perioadei de somn.

- Pastrati acelasi program de somn si la sfarsit de saptamana

Daca veti adopta un program de somn haotic la sfarsit de saptamana tot ce reusiti sa construiti pentru bunastarea voastra in timpul saptamanii va fi naruit in doua zile. Nepastrand ora de somn de seara si ora de trezire de dimineata se perturba ceasul biologic al organismului, numit ritm circadian.

Dereglarea programului de somn de la sfarsitul saptamanii este raspunzatoare de cresterea riscului de diabet zaharat si obezitate.

Pentru un somn mai bun anul acesta incercati sa pastrati acelasi program de somn toate cele 7 zile ale saptamanii.

- Pastrati o atitudine corecta despre perioada necesara de somn si respectati-o

Nu va lasati influentati de cei ce nu au un program bine stabilit de somn. Perioada de somn scurta nu este un semn de curaj, de competenta sau duritate. Dimpotriva este inconstienta care elimina odihna de care corpul nostru are atata nevoie. Nu uitati niciodata ca somnul pentru bolnavii cu lupus este conditia de baza pentru a avea si momente in care sa fie in forma.

- Daca intr-adevar nu poti sa dormi, fugi din pat!

Specialisti in medicina somnului recomanda ca dupa ce te-ai trezit in miez de noapte si nu mai adormi indiferent de cate oi ai numara, sa te ridici din pat dupa 15-20 de minute. Parasiti dormitorul, mergeti in alta parte a casei pana cand va veti simti putin ametit si de-abia apoi mergeti din nou la somn. Daca veti ramane in pat si veti consulta ceasul din minut in minut nu veti face decat sa deveniti din ce in ce mai nelinistit si somnul va va parasi cu totul.

- Tineti cont de ce si cand beti si mancati

Specialistii recomanda sa aruncati cafeaua pe care planuiti sa o consumati in perioada de 6 sau opt ore pana la ora de culcare.

Un pahar de vin inainte de culcare va poate ajuta sa adormiti, dar mai tarziu este perturbator de somn.

Evitati consumul de alimente grase prea aproape de ora de culcare deoarece acestea pot reduce perioada de somn si pot intrerupe somnul provocand probleme digestive sau reflux esofagian.

- Inchideti laptopul, tableta, calculatorul cu cel putin 1 ora inainte de a dormi

Lumina albastra data de ecranele lor inhiba secretia de melatonina si creierul tau va ramane treaz si vigilent mai mult timp.

In ora dinainte de somn expertii recomanda o baie calda, momente de meditatie, sau sa cititi o carte buna.

- Abandonati pe timpul noptii telefonul mobil

Abandonati telefonul mobil pe timpul noptii intr-o alta camera sau puneti-l in modul de urgenta. Lumina albastra emisa de el nu este benefica. In plus, tentatia de a citi mesajele sau de a scrie mesaje este mare si va veti prelungi perioada de trecere de la veghe la somn.

- Daca ai insomnii frecvente vorbeste cu medicul

Daca vi s-a spus ca sforaiti sau va simtiti mereu obosit si nu puteti adormi nici daca respectati aceste lucruri de facut pentru un somn mai bun, atunci este cazul sa apelati la un medic de specialitate pentru a va trata insomnia. Incercati sa utilizati si din remediile naturiste pentru somn pe care le gasiti in articolul plantele si lupusul din blogul de fata.


Lucruri de facut pentru o atitudine pozitiva


Potrivit unor experti, fericirea este o alegere pe care o putem face - nu ceva care este influentat in intregime de circumstante externe.

Luand pur si simplu decizia de a fi fericit ne asiguram certitudinea ca vom trai o viata mai pozitiva.

Modalitati de a practica o viata pozitiva

- Iesi afara in natura si plimba-te

Prin plimbare in aer liber se reduce stresul, creste serotonina si starea de spirit se imbunatateste.

- Joaca-te cu copiii

Copiii pot avea cea mai frumoasa perspectiva de viata. Jocul cu copiii ne face mai pozitivi.

- Mediteaza

Meditatia promoveaza fericirea si bucuria. Prin meditatie se obtine starea de relaxare, scade tensiunea acumulata si stresul.

- Luati-va un animal de companie

Animalele de companie alunga stresul si stimuleaza fericirea si pozitivitatea.

- Deconectati-va din retelele sociale pentru o vreme

Viata virtuala si retelele sociale nu fac decat sa ne induca in subconstient singuratatea si sa fim nemultumiti de noi insine. Opriti calculatorul si mergeti afara, in viata reala, atingei florile si copiii, simtiti caldura soarelui, articulati cuvinte vorbind cu oamenii, pasarile, chiar florile!

- Spune multumesc ori de cate ori simti nevoia

Recunostinta va poate ajuta sa va concentrati pe aspectele pozitive din viata voastra. Trimite o nota de multumire pentru cineva de care iti pasa doar pentru ca va pasa de el si nu doar atunci cand te simti obligat. Fericirea pe care o vei simti pentru el iti va crea o stare de bine, pozitiva.

- Cititi mai multe carti

Cartile bune pot stimula starea de bine si fericire.

- Dansati sau cantati

Dansul si cantatul ridica starea de spirit. Studiile arata ca starea de spirit devine pozitiva atunci cand cantam sau dansam. Mai era nevoie sa se faca studii pentru asta ?

Viata cu LES poate fi de multe ori complicata. Dar, si de noi depinde cat de mult permitem bolii sa ne coboare nivelul calitatii vietii pe care o traim INCA.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.


3 comentarii :

  1. Anonim10:30

    Am locuit cu aceasta boala mortala pentru mai mult de un an, soțul meu am descoperit că am fost amândoi HIV. Ne-am încerca în toate moduri de a trăi viața noastră, în ciuda acestui lucru, în corpul nostru nu până când am dat peste acest plante puternic, care la portretizat pe care el a avut cure.At început am fost mai sceptic, dar soțul meu a insistat pe dându-i o încercare și am comandat pentru unele din plante sale și în câteva săptămâni după ce a urmat procesului din cauza acestei plante, ne-am dus pentru un test ca el ne-a spus prea am fost copleșiți de fericire când am primit rezultatul de la clinica. Rata de virus în corpul nostru a scăzut și, în câteva săptămâni, am fost in totalitate cured.We, de asemenea, întrebat de ce el nu a ieșit în lume, care a avut leac și a spus că a făcut-o în 2011, dar a fost respins de către echipa de cercetare International. Cel mai important lucru este pentru tine de a fi vindecat Dacă vrei să știi despre acest plante e-mail: herbalcure4u@gmail.com. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am publicat acest comentariu pentru cei care indraznesc sa utilizeze adresa de email de mai sus. Eu sunt sceptica deoarece in articolul http://lupus-les-boala.blogspot.com/2014/03/bolnavii-cu-les-speranta-bolnavilor-hiv.html , cu o sursa credibila de informare, spuneam ca rareori se intalnesc bolnavi cu lupus si HIV in acelasi timp.
      In orice caz, Skene Osas, multumim pentru informatie si Dumnezeu sa va tina sanatosi !

      Ștergere
  2. Anonim22:20

    Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get listed
    in Yahoo News? I've been trying for a while but I never seem to get there!
    Appreciate it

    Take a look at my page :: Magnetic Messaging Scam ()

    RăspundețiȘtergere

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP