Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Boala si atitudini de adoptat in fata ei


Indiferent ca vorbim de boala LES, sau orice alta boala, atitudinea fata de boala, adoptata de pacient si de familia lui este hotaratoare in cursul viitor al vietii. O boala autoimuna cum este lupus eritematos sistemic schimba toate obiceiurile bolnavului si ale familiei sale.

Sa adopti dintr-o data o dieta fara sare complet, sa realizezi ca daca nu dai importanta unor lucruri minore, ca durata perioadei de somn si odihna risti mult si boala se poate agrava, nu este un fapt usor de acceptat.


Dar, de vom reusi sa intelegem si sa adoptam cateva atitudini de baza fata de boala, ne va fi mai usor si boala devine mai putin de temut.

Este absolut necesar sa adoptam, sau sa intelegem, macar, in forul nostru launtric, aceste atitudini de baza fata de boala:

  1. Functie de cat de aproape vom pastra puterea divina de gandurile noastre, sanatatea va triumfa.

  2. Daca avem curajul sa fim cinstiti cu noi insine, putem usor sa observam ca jumatate din viata ne straduim sa ne distrugem sanatatea pentru avere, iar cealalta jumatate ne cheltuim averea pentru a ne castiga atat cat se mai poate din sanatatea pierduta pentru a face acea avere.

  3. Adevarata vindecare incepe in momentul in care ne gandim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom recastiga sanatatea. Nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci credinta ferma ca boala este modul prin care castigam acea credinta.

  4. Prin gand omul se imbolnaveste si tot prin gand el se vindeca.

  5. Nu este suficient sa acceptam boala, trebuie sa ne bucuram ca ea ne salveaza sufletul si trupul.

  6. Medicul panseaza rana si Dumnezeu o vindeca.

  7. Ganditi-va ca intamplarile nu sunt cauze ci efecte ale starii mentale in care va complaceti.

  8. A-ti fi teama de o boala inseamna a-i inlesni evolutia, a o provoca. Daca aveti ganduri despre boala si suferinta trupul va atrage aceste ganduri in corpul fizic.

  9. Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidente sau suferinte, ci noi ni le creem singuri prin gandurile noastre distructive.

  10. Orice boala porneste din minte. Multi bolnavi isi pregatesc in mental, cu straduinta, ani de-a randul, o imbolnavire definitiva.


Sfaturi pentru familie si prieteni


  • Boala trebuie acceptata cu smerenie. Singura solutie a celorlalti este sa se roage pentru sanatatea bolnavului, si nu sa-l compatimeasca.

  • Daca aveti un om bolnav, cu cat va temeti mai mult pentru el, cu atat produceti un rau mai mare si il impiedicati sa supravietuiasca.

  • Atentia exagerata acordata bolnavului in timpul bolii intretine boala si dependenta.

  • Daca distrugem armonia dintre noi si univers vom avea parte de boli, nefericire, necazuri si suferinte.

  • Obiceiul oamenilor de a discuta in societate despre simptomele diverselor boli, cauzele lor, morti, agonii si scene de cosmar atrag asupra lor un torent de impresii daunatoare, care le vor pricinui boli si suferinte.


( De aceea m-am ferit intotdeauna sa vorbesc despre boala care ma macina. Constientizand-o, ii dau putere. Dar daca prin asta te pot ajuta pe tine sa intelegi ceva despre boala LES, voi uita de ea, sper. )

Voi nota in blog experientele proprii legate de boala lupus eritematos sistemic spre ajutorul bolnavilor cu LES si intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de informatii dintre noi si trimite-i linkul nostru.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP