Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Alimentele cresc lipsa de energie in LES

Bolnavul cu lupus trebuie sa fie atent la tot ceea ce face, ceea ce gandeste si ceea ce ingera. Lipsei sale cronice de energie in niciun caz nu va trebui sa ii asocieze si ingerarea in exces a acelor alimente cunoscute ca fiind adevarati hoti de energie vitala.

Se stie ca tot ceea ce mancam are un impact important asupra nivelului de energie al corpului nostru. Consumul gresit de alimente poate sa faca si o persoana sanatoasa sa se simta obosita si incapabila de concentrare.

Daca nu doriti sa trageti de voi pe parcursul intregii zile de lucru, incercati sa evitati consumul de alimente recunoscute ca fiind dereglatoare ale echilibrului vostru energetic.

Cele mai uzuale alimente cunoscute ca fiind adevarati hoti de energie vitala sunt:



  • Painea

  • Painea contine carbohidrati. Daca mananci prea multa, prelucrarea ei te poate lasa fara energie. Acest lucru se datoreaza faptului ca painea determina organismul sa creasca rapid nivelul de energie, la ingerare, dupa care se reduce nivelul de zahar din sange, ca rezultat al necesitatii organismului de a prelucra carbohidratii ingerati. In cateva secunde, la inceput, va veti simti plini de energie si apoi, obositi de moarte.

  • Paste

  • Pastele sunt un alt aliment cu amidon, care poate provoca o scadere brusca a nivelului de zahar din sange. Acest lucru se datoreaza faptului ca amidonul este stocat in organism ca un zahar. In sangele tau va creste nivelului de zahar, iar corpul tau elibereaza insulina, cauzand scaderea nivelului zaharului din sange, ceea ce va va face sa va simtiti obositi.

  • Apa prelucrata sau imbuteliata

  • Apa curata si proaspata revitalizeaza organismul. Se stie ca apa poate lua amprenta energetica a altor substante. Apa este mediul esential prin care curge energia prin corpul nostru. Pana in momentul cand apa de la robinetul din bucatarie ajunge sa umple paharul nostru, ea a trecut printr-un sistem intreg de prelucrare, care o transforma in o substanta lipsita de energie.
    Nici apa imbuteliata nu se recomanda. Imbuteliata in sticle de plastic, depozitata in locuri intunecate lipsite de soarele datator de energie si asezata pe rafturile magazinelor, in lumina fluorescenta. apa devine apa moarta. Apa moarta nu mai are proprietatea de a revitaliza organismul, energia noastra necrescand la consumul unei astfel de ape.

  • Alcoolul

  • Ati observat vreodata cat de obositi sunteti dupa ce ati baut un pahar sau doua de vin? Motivul pentru aceasta oboseala este faptul ca alcoolul, de fapt, incetineste sistemul nervos central al corpului. Am zice ca el favorizeaza odihna si deci ar putea contribui la cresterea nivelului de energie. Din nefericire, alcoolul duce, de asemenea, la insomnie, ceea ce inseamna ca nu veti reusi sa ridicati prea usor nivelul de energie dupa ce ati ingerat alcool si ati trecut de prima faza a consumului de alcool.

  • Carnea rosie

  • Carnea rosie ia mai mult timp decat aproape orice alt aliment pentru a se digera. Acest lucru inseamna ca organismul nostru are nevoie sa foloseasca mult mai multa energie pentru a digera o bucata de carne rosie decat daca ar avea de digerat o bucata de peste. Energia corpului nostru va fi blocata sau chiar epuizata de prelucrarea carnii rosii ingerate si noi ne vom simti obositi si ne vom intreba de ce.

  • Alimentele prajite

  • Pentru ca alimentele prajite sunt foarte grase, este nevoie de mult mai multa energie pentru a le digera. Ca rezultat, cand mananci pui prajit sau cartofi prajiti ai aplicat o modalitate sigura de a-ti secatui rapid corpul de energie.

  • Bomboane cu continut ridicat de zahar

  • Dulciurile si bomboanele te pot face sa crezi ca ingerarea lor iti ofera un plus de energie. Acest lucru se intampla deoarece in prima faza, la ingerarea lor, nivelul zaharului din sange creste brusc, ceea ce creste nivelul de energie. Daca insa, avem de-a face cu un corp care functioneaza normal, acesta va elibera insulina pentru a scadea nivelul de zahar, iar acest lucru va consuma o cantitate de energie sanatoasa, care, in mod normal, nu ar fi cazul sa fie consumata.

  • Carnea de curcan

  • Carnea de curcan , desi este foarte recomandata pentru consum, contine un aminoacid numit tryptophan care relaxeaza corpul si scade nivelul de energie. Consumata in exces, carnea de curcan te face somnoros.

  • Hrana secatuita de energie

  • Asa cum si apa, atunci cand este prea mult prelucrata nu-si mai indeplineste rolul de sursa de energie, la fel se intampla si cu produsele alimentare obtinute prin gatire la microunde, gatire cu substante chimice sau au fost modificate genetic in prealabil.
    Aceste alimente, mancate de foame, mai degraba ne secatuiesc de energie decat sa ne aprovizioneze cu energie. Tocmai de aceea simtim nevoia sa mancam mai mult, in speranta ca astfel, ne vom aproviziona organismul cu energia de care are nevoie. Fiecare lucru viu, oameni, animale si chiar plante are un corp energetic care trebuie pastrat intact. Atunci cand hrana este lipsita de energie vitala, in timp, corpul nostru energetic se descarca deoarece mancarea saracita de substante vitalizante fura energia corpului nostru fara sa aduca alta in loc.

    De alfel, v-am mai amintit in blog ca dieta si detoxifierea imblanzesc lupusul.

    Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

    Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

    Niciun comentariu :

    Trimiteți un comentariu

    Despre Lupus, cele mai vizionate

    GO TO TOP