Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupusul sistemic si toxemia partea 1

Lupus sistemic este boala cu o mie de fete. In acelasi timp, lupusul este si boala cu o multime de cauze nedeterminate inca. Toxemia poate fi cauza declansarii lupusului sistemic si a nevindecarii lui

Stiinta medicala moderna este interesata de lumea fizica si tangibila. Ea da vina pe existenta unor anomalii genetice, a unor infectii cu virusuri si bacterii, sau a unui mecanism hormonal defectuos.

Despre cauze medicale posibile ale bolii lupus sistemic am mai amintit in blogul lupus-les-boala.blogspot.com, si voi mai aminti.

In articolul lupus sistemic-boala sau calea spre adevar incercam sa fac o trimitere la alte posibile cauze neconventionale care pot declansa aparitia bolii lupus sistemic, deoarece intuiam ca boala lupus are cauze subtile diferite de cele fizice, tangibile, pe care le studiaza cercetarile medicale.

Lupus sistemic se poate datora unor factori de mediu toxici si unui stil de viata defectuos

Dupa o documentare destul de cuprinzatoare asupra cauzelor aparitiei bolii lupus, am gasit o multime de cauze neconventionale ce se vehiculeaza ca ar sta la baza aparitiei si manifestarii simptomelor lupusului sistemic.

Mentionez ca nu sunt prea multe cercetari medicale care sa ateste veridicitatea acestor cauze neconventionale considerate a fi declansatoare de lupus sistemic, asa ca, fiecare bolnav de lupus, in parte, cunoscandu-se pe sine, poate sa concluzioneze cat de mult adevar presupun aceste cauze declansatoare de lupus.

Deoarece numai cunoscand cauza si rezolvand-o poti indeparta efectele, va propun sa facem cunostinta cu una din cele mai importante posibile cauze ale declansarii bolii LES, cauza ce deriva dintr-un stil de viata defectuos si a expunerii timp indelungat a organismului la factori de mediu toxici, si sa incercam sa gasim o remediere aproximativa a mecanismelor corpului nostru.


Toxemia-stare posibil cauzatoare de lupus sistemic


Toxemia este un termen generic care defineste starea de prezenta de toxine in sange.Toxemia este un termen similar cu otravirea sangelui.Toxemia poate fi cauza declansatoare de lupus sistemic si de alte multe boli autoimune.

Toxemia poate rezulta din expunerea prelungita, uneori, permanenta, de la varste fragede, a organismului, la toxine de orice fel, incepand cu cele emanate de un regim alimentar nesanatos, pana la vaccinuri si lipsa de pace sufleteasca, afectiune sau bucurie.

1.Toxemia-definitie, simptome

2.Toxemia datorata alimentatiei nesanatoase-alimente si moduri de gatit care ucid

3.Toxemia datorata expunerii la medicamente-lupus indus de medicamente

4.Toxemia datorata expunerii la vaccinuri

Toxemia-definitie, simptome

Definitia toxemiei

Toxemia este un termen generic care defineste starea de prezenta de toxine in sange. De cele mai multe ori termenul este confundat cu preeclamsia ce apare la femeile gravide

Toxemia este un termen similar cu otravirea sangelui. Si starea de septicemie este tot o stare de toxemie.

In toxemie sangele contine toxine bacteriene diseminate de la o sursa locala de infectie sau toxine metabolice rezultate din insuficienta de organ sau alte boli.

Medicina alternativa considera ca toxemia poate rezulta din expunerea prelungita, uneori, permanenta, de la varste fragede, a organismului, la toxine de orice fel, incepand cu cele emanate de un regim alimentar nesanatos, pana la vaccinuri si lipsa de pace sufleteasca, afectiune sau bucurie.

Expunerea la toxine, medicamente, vaccinuri si lipsa de contact fizic in primele cateva saptamani sau primele luni din viata copilului pot cauza probleme grave de sanatate in copilarie si mai tarziu, in viata.

Semne si simptome de Toxemie

Unii pacienti cu Toxemie prezinta simptome comune, cum ar fi dureri de cap, umflarea ?i cresterea in greutate intr-o perioada scurta de timp.

Alte simptome de toxemie, cunoscute, includ dureri abdominale, dificultati de respiratie, agitatie, scaderea volumului de urina, greata sau varsaturi excesive si schimbari semnificative ale vederii.

Unii pacienti cu toxemie se confrunta cu perioade scurte temporare de vedere intunecata sau vad pete de lumina alba.

Mai putin frecvente ca si simptome de toxemie sunt durerile de cap inexplicabile si consistente, febra, durere sau mancarime esofagiana sau gastrica, reflux esofagian persistent, eruptii cutanate, diaree, mialgie, dezorientare mentala sau confuzie, conjunctivita.

Toxemia datorata alimentatiei nesanatoase-poate fi cauza declansatoare de lupus sistemic

Adoptarea unei diete bogata in alimente procesate si cu deficit de substante nutritive esentiale afecteaza procesele biochimice din interiorul celulelor noastre. Aceasta afecteaza, de asemeni, digestia, si deregleaza detoxifierea naturala interna a organismului.

Toti stim ca exista alimente care ucid precum si metode de gatit care ucid.

Toxinele introduse in organism prin ingerarea de alimente ca margarina si alte grasimi hidrogenate, sarea rafinata, apa clorurata, aspartam, pesticide, zahar, aditivi alimentari, praf de copt, produse fast-food (hamburgeri, pizza, hotdog, nachos, ...), alimente prajite sau afumate, bauturi racoritoare de tipul coca cola, pepsi cola, sau bauturi alcoolice, sunt greu de eliminat de mecanismul de aparare natural al organismului.

Metode de gatit care ucid sunt: gatitul in vase de aluminiu, gatitul in cuptorul cu microunde, gatitul pe aragaz electric, gatitul in teflon sau tefal.

Toxemia datorata expunerii la medicamente-lupus indus de medicamente

Toxemia datorata expunerii la medicamente poate fi cauza declansatoare de lupus sistemic

Toate medicamentele sunt toxice, iar toate toxinele (si medicamentele) produc, in general, inca de la prima utilizare o stimulare a organismului, chiar si atunci cand sunt administrate in cantitati reduse.

Cand un medicament este utilizat intr-o doza mai mare, sau in mod repetat, secventa de reactii ce apar in organism este intotdeauna aceeasi. In functie de drog, reactia va fi mai lenta sau mai rapida, dar va urma acelasi drum : dupa producerea cresterii aparente initiale de energie si de constientizare, drogurile incep sa produca pierderi de energie si de constientizare prin starea de oboseala care se induce intr-un organism epuizat in subtil, apoi urmeaza moartea.

O substanta toxica precum arsenicul, de pilda, produce, initial, o crestere de energie in organism. O doza putin mai mare produce ameliorarea durerii, apoi, daca se creste dintr-o data cantitatea, survine moartea organismului.

Daca, insa, se ajunge la aceeasi cantitate letala intr-un timp indelungat, organismul pare a se adapta si la acele doze care ar ucide daca ar fi luate dintr-o data. Adaptarea este insa aparenta, deoarece toxinele se acumuleaza in timp si ele rastoarna tot sistemul de aparare al organismului, provocand un haos care poate duce la aparitia bolilor autoimune

Ceea ce este comun tuturor medicamentelor este procesul urmator: la administrare, medicamentele cresc energia, ceea ce ne multumeste si ne face sa suprasolicitam organismul care, apoi, va trece in starea de oboseala cronica, si aluneca spre autodistrugere.

Explicatia de mai sus am gasit-o aici.

Stim ca exista chiar si o forma de lupus indus de medicamente. Se estimeaza ca cca. 10% din totalul cazurilor de LES este indus de medicamente.

Sunt peste 80 de medicamente cunoscute ca fiind cauzatoare de lupus sistemic indus de medicamente, dintre care cele mai utilizate si cunoscute sunt:
procainamida (antiaritmic/anestezic local)
hidralazina (antihipertensiv vasodilatator)
minociclina (antibiotic din clasa tetraciclinelor)
penicilamina (medicament antireumatic/chelator de Cu in boala Wilson)
izoniazida (antituberculos)
chinidina (antiaritmic)

Cel mai mare risc este atribuit procainamidei. Pe locul 2, se afla hidralazina. Alte medicamente cu risc mic de lupus indus medicamentos sunt: acebutolol (beta-blocant cardioselectiv), carbamazepina (antiepileptic, util si in nevralgia de trigemen), clorpromazina (antipsihotic), sulfasalazina (antiinflamator intestinal, antireumatic).

Toxemia datorata expunerii la vaccinuri poate fi cauza declansatoare de lupus sistemic

Toxemia datorata expunerii la vaccinuri intr-o perioada a vietii nerecomandata poate fi cauza aparitiei bolii lupus sistemic. De pilda, sunt pareri in lumea medicala ca vaccinurile aplicate copilului sub doi ani pot avea mai tarziu efecte devastatoare asupra sanatatii adultului de mai tarziu. Japonezii au ridicat varsta de vaccinare acopilului la 2 ani si au obtinut o rata a decesului infantil mult redusa.

Vaccinurile pot constitui, fara tagada, o cauza de inducere a bolii lupus. Se stie ca vaccinurile cu germeni vii sunt strict interzise in cazul bolnavilor cu lupus, ele determinand aparitia episoadelor acute de lupus sistemic.

Aici, intr-un forum, gasiti o relatare, inca din 2003, a unui pacient al carui lupus a debutat dupa un vaccin impotriva hepatitei B, desi acesta este cunoscut ca un vaccin cu virusi morti.

Asadar, protejati-va sanatatea daca o aveti, tindeti catre ea daca nu o aveti, dar nu neglijati faptul ca orice organism, in zilele noastre, este supus riscului aparitiei toxemiei cronice daca se neglijeaza purificarea lui din cand in cand.

Iar toxemia cronica poate duce clar, la boli autoimune printre care si lupusul sistemic. Daca va intereseaza subiectul despre cauzele lupusului sistemic, va anunt ca in curand voi publica informatii despre alte 2 cauze controversate ale lupusului sistemic, toxemia datorata poluarii si a prezentei metalelor grele in corp peste limita admisa, si Toxemia datorata lucrarilor dentare.

Voi nota in blog experientele proprii legate de boala lupus eritematos sistemic spre ajutorul bolnavilor cu LES si intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de informatii dintre noi si trimite-i linkul nostru.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP