Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Cum tii lupusul departe cand esti posibil mostenitor de lupus



Exista un risc recunoscut al persoanelor care au in familie rude cu lupus, acela ca pot mosteni si ele boala lupus.

Desi medicii sustin ca totusi, lupusul nu este ereditar in totalitate, si nu toti copiii mamelor cu lupus vor dezvolta boala, daca esti o persoana cu o ruda de gradul unu bolnava de lupus, si mai esti si femeie, pe deasupra, este bine sa eviti factorii ce ar putea duce la activarea lupusului si in corpul tau.

9 pasi ce tin lupusul departe cand esti un posibil mostenitor de lupus utili persoanelor care au in familie rude cu lupus sau LES, merita a fi cunoscuti.

9 pasi ce tin lupusul departe desi esti un posibil mostenitor de lupus


Nimeni nu spune cu certitudine ca daca esti femeie cu o mama, bunica, sau matusa cu lupus vei avea si tu boala lupus eritematos sistemic. Dar sa fii prevazator si mai atent cu stilul tau de viata decat oamenii nepredispusi la o eventuala declansare a bolii lupus, nu strica niciodata.

De aceea, cand esti un posibil mostenitor de lupus esti obligat de dreptul la o viata normala sa aplici cateva metode simple de mentinere a starii de sanatate pe care o ai la momentul in care lupusul nu este prezent. Asadar,

1. Mancati sanatos si folositi cat mai multa hrana bio pentru a evita lupusul

Mancati o multime de legume verzi proaspete. Consumati o gama larga de legume, seminte, nuci si fructe.

Evitati consumul excesiv de zahar, beti cantitatea de apa recomandata pentru a va pastra sanatatea.

In ceea ce privesc proteinele animale, pestele si carnea slaba alba sunt de preferat carnii rosii grase.

2. Dormiti suficient si nu va obositi organismul peste puterile lui

Fiti constienti ca, pentru a va tine departe de lupus, va trebui sa acordati organismului vostru si nevoilor lui atentie ceva mai multa decat persoanele care nu au riscul de a mosteni lupusul.

Somnul, calitatea si cantitatea lui, este un domeniu neglijat de multi oameni sanatosi.

Nu pierdeti noptile, un somn bun ce asigura odihna si revigorarea creierului si a organelor trebuie sa fie pe o perioada de cel putin 8 ore pe noapte.

Pastrati-va dormitorul rece si intunecat, fara televizor si alte aparate electrice.

Daca lucrati de noapte, incercati sa va asigurati chiar si ziua cele 8 ore de somn in aceleasi conditii de dormitor intunecat si racoros.

3. Nu exagerati cu expunerea la soare

Evitati exagerarile cu expunerea la soare, tineti cont macar de recomandarile pe care le fac medicii pentru orice persoana sanatoasa.

Folositi creme de protectie cu factor de protectie UV, protejati-va ochii cu ochelari de soare cu filtru UV, si evitati expunerea la plaja in orele pranzului.

4. Fiti vigilente si prudente, constientizati faptul ca nu trebuie sa riscati inutil

Femeile, la varsta fertila sunt cele mai supuse riscului de declansare a lupusului, dar, de obicei, in aceeasi perioada, sunt si foarte solicitate si ocupate cu intretinerea familiei si a copiilor.

Faceti-va timp pentru voi inseva, pentru relaxare si meditatie, copii vostri au nevoie de voi pe termen lung, nu doar cand au varste fragede si va suprasolicita.

5. Ascultati-va cu atentie trupul si nu-i neglijati semnele

Informati-va totusi despre posibilele simptome din lupus si notati-va aparitia unor anomalii chiar daca ele apar la perioade de ani distanta. Nu stii niciodata cand ai nevoie de un astfel de jurnal, desi nu va doresc asa ceva ! Mai bine sa va intocmiti un astfel de jurnal degeaba decat sa aveti nevoie de el si sa nu-l aveti.

6. Nu neglija infectiile ce pot apare si trateaza-le la timp

Unii factori infectiosi netratati si care dau boli cronice pot fi cauze ale declansarii lupusului.Virusuri ca cel al hepatitei C, papiloma human virus, virusul herpetic, sunt doar cativa pentru care cercetarile medicale au demonstrat ca pot declansa boala lupica.

7. Accepta credinta intr-o forta divina

Nu vorbesc aici despre religie si o anume religie. Religia este un lucru foarte personal, dar spiritualitatea si credinta, s-a demonstrat ca sunt surse de energie pozitiva , liniste si pace sufleteasca care te tin departe de grijile starnite de tumultul vietii cotidiene, griji ce genereaza un stres puternic.

8. Reduceti stresul cat se poate de mult gestionandu-l eficient

Daca exista ceva care este un ucigas tacut, acela este cu siguranta stresul. Ce putem face este sa invatam metode si tehnici care ne pot ajuta sa gestionam situatiile stresante si sa reducem stresul pana la nivelul de suportabilitate si eficienta.

Este important sa gasesti metodele de detensionare care rezoneaza in cel mai eficient grad cu tine.

Du-te departe de televizor si foloseste acest timp pentru propria ta dezvoltare spirituala.

Practicati ceea ce se cheama managementul stresului prin meditatie, relaxare si exercitii yoga. Nu va ganditi la cine stie ce exercitii complicate de yoga, exista si forme de yoga care se executa doar cu mintea si dau rezultate excelente. De pilda, cautati "sahaja yoga" pe Google si aflati exact ce aveti nevoie.

Scrisul intr-un jurnal, desenul, pictura, sau adoptarea unui animal de companie sunt metode pe care multi le aplica si dau rezultate

Aceste solutii de reducere a stresului se recomanda a fi aplicate chiar si de catre bolnavii cu lupus, nu numai de catre cei cu predispozitie spre lupus.

9. Evita cele mai grave vicii

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le evitati pe cat posibil daca vreti sa tineti lupusul departe de voi.

In fruntea listei sunt doi dusmani de temut : alcoolul in exces si fumatul in orice cantitate. Fumatul este un factor ce poate declansa afectarea pulmonara din lupus.

Deci, cand esti un posibil mostenitor al bolii lupus si, in plus, esti femeie, ingrijeste-te de prevenirea activarii bolii lupus.

Asculta-ti semnele trupului si menajeaza-te cat se poate de mult.

Informeaza-te despre simptomele bolii lupus (daca nu le stii de la ruda care este pacient cu lupus ) si fii mai atent la o eventuala manifestare a lor.

Nu uita sa specifici, ori de cate ori ai o problema medicala ca ai in familie rude cu lupus.

Sper ca cele 9 metode prin care poti evita sau amana momentul posibil al declansarii bolii lupus, expuse aici, sa te ajute sa tii departe de tine lupusul chiar daca esti un posibil mostenitor al bolii lupus.

Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de info utile dintre noi si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP