Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Sindrom Sjogren diagnostic asociat LES de temut

Diagnostic asociat in proportie de 50% cu boala lupus sistemic, sindromul Sjogren este o alta boala autoimuna cronica careia bolnavii cu LES trebuie sa-i faca fata. Dintre diagnosticele asociate bolii lupus eritematos sistemic, sindromul lui Sjogren este unul dintre cele mai neplacute diagnostice. Asocierea dintre cele doua boli cronice autoimune si inexistenta unor tratamente eficace pentru niciuna din ele transforma pacientii cu lupus eritematos sistemic si sindrom Sjogren in adevarati luptatori pentru supravietuire.

Ziua de 23 iulie este declarata ziua mondiala a sindromului Sjogrens. Fundatia americana pentru cercetarea bolii autoimune Sindrom Sjogrens (SSF), a invitat grupuri Sjögrens din intreaga lume sa i se alature prin campanii de sensibilizare si constientizare a opiniei publice, astfel incat ziua de 23 iulie 2014, cand se implinesc 5 ani de la instituirea Zilei Mondiale a sindromului Sjögrens sa fie sarbatorita in intreaga lume.

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP