Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Boala lupus sistemic-viata cu LES-film apaa

Adevarul despre boala lupus sistemic si simptomele ei, intelegerea modului de trai al bolnavilor cu LES si obligativitatea schimbarii vietii bolnavului si a familiei sale dupa aparitia bolii, toate sunt prezentate intr-un film inspirat din viata reala a 4 tipuri de bolnavi cu lupus sistemic, pentru toti cei ce inca nu au inteles ce este boala lupus si ce sacrificii sunt obligate sa faca persoanele cu lupus pentru a se bucura de o viata aparent normala.

Ideea acestui articol a pornit de la o invitatie de participare la lansarea filmului "Drumul prin viata cu lupus" primita de la Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune din Romania. Deoarece nu am putut onora invitatia, am cautat filmul pe Internet, l-am gasit, si il atasez blogului lupus-les-boala.blogspot.com cu bucuria celui care se regaseste in fiecare moment al filmului, cu bucuria celui care simte ca ar putea sa nu fie singur cu blogul sau despre lupus daca romanii ar fi mai putin individualisti.

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP