Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Un remediu pentru LES-relaxarea

Desi de mult timp m-am convins de binefacerile sedintelor de relaxare asupra bolnavilor cu lupus eritematos sistemic, nu am indraznit niciodata sa scriu ceva despre acest subiect pentru ca nu aveam ca dovada decat experienta personala.

De aceea am anexat aici, inca de la inceput, pagina cu muzica de relaxare. Dar, pentru ca nu am vrut sa sochez, am lasat-o in asteptare, acolo unde este.

Din fericire, in mai 2013, intr-o publicatie de prestigiu s-a publicat un articol care prezinta rezultatele unor cercetari medicale care s-au efectuat pe tema transformarilor benefice asupra genelor pe care sedintele de relaxare le induc in organismul celor ce practica diferite metode de relaxare.

Studiul respectiv se remarca prin unicitatea concluziilor si prin obiectivele cercetate.

Lupus sistemic-gura si dintii in LES


Studiile medicale arata ca 95% din pacientii cu lupus prezinta o forma de afectare a gurii si dintilor de catre boala lor autoimuna, LES.

Multa vreme nu am considerat ca problemele dentare pot fi legate de diagnosticul suspect LES pe care il purtam cu mine. Desi, de fiecare data cand mergeam la stomatolog, si eram nevoita sa merg din ce in ce mai des, mi se atragea atentia ca problemele prezentate de dintii mei nu par a fi unele obisnuite, am continuat sa ma consider un om sanatos.
M-am incapatanat sa urmez tratarea obisnuita a cariilor dentare care apareau din ce in ce mai frecvent desi incercam sa urmez o igiena cat mai riguroasa a gurii si dintilor.

Diagnostic suspect LES-8 intrebari inedite despre lupus



Cand esti un bolnav cu diagnostic suspect LES incepi sa-ti pui o mie si una de intrebari inedite despre lupus sistemic eritematos.

Te plimbi din doctor in doctor si nu intelegi ce vor de la tine de te intreaba cate in luna si in stele, de parca ai fi petrecut toata viata ta de pana atunci numai studiindu-te.

Daca ai hotarat sa dai mai multa importanta semnalelor pe care ti le trimite organismul dupa ce ai primit diagnosticul suspect LES, sa vedem unele din aceste semnale si cum se explica ele.

Cum tii lupusul departe cand esti posibil mostenitor de lupus



Exista un risc recunoscut al persoanelor care au in familie rude cu lupus, acela ca pot mosteni si ele boala lupus.

Desi medicii sustin ca totusi, lupusul nu este ereditar in totalitate, si nu toti copiii mamelor cu lupus vor dezvolta boala, daca esti o persoana cu o ruda de gradul unu bolnava de lupus, si mai esti si femeie, pe deasupra, este bine sa eviti factorii ce ar putea duce la activarea lupusului si in corpul tau.

9 pasi ce tin lupusul departe cand esti un posibil mostenitor de lupus utili persoanelor care au in familie rude cu lupus sau LES, merita a fi cunoscuti.

9 pasi ce tin lupusul departe desi esti un posibil mostenitor de lupus


Nimeni nu spune cu certitudine ca daca esti femeie cu o mama, bunica, sau matusa cu lupus vei avea si tu boala lupus eritematos sistemic. Dar sa fii prevazator si mai atent cu stilul tau de viata decat oamenii nepredispusi la o eventuala declansare a bolii lupus, nu strica niciodata.

De aceea, cand esti un posibil mostenitor de lupus esti obligat de dreptul la o viata normala sa aplici cateva metode simple de mentinere a starii de sanatate pe care o ai la momentul in care lupusul nu este prezent. Asadar,

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP