Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupus sistemic si remedii din plante


Bolnavul cu lupus eritematos sistemic trebuie sa stie sa se ajute singur. Pentru bolnavii cu lupus eritematos sistemic, remediile din plante pot fi benefice, de evitat si de utilizat cu prudenta. Utilizarea cu prudenta si in cunostinta de cauza a remediilor din plante poate ajuta bolnavul cu lupus sistemic sa suporte mai usor simptomele bolii si sa-si intareasca organismul in lupta impotriva bolii ce-l macina.

Remedii din plante recomandate bolnavilor cu LES

Toate recomandarile de mai jos nu incepeti a le utiliza inainte de a citi articolul pana la sfarsit cu atentie.

1. Cand artrita va face probleme, puteti utiliza gheara matei, suc de aloe, cimbru, limba-mielului, rosemary, cretusca, evening primrose (luminita de seara), white willow (scoarta de salcie alba ), yucca.

2. Durerile musculare pot fi ameliorate cu aspirina naturala (extractul de scoarta de salcie), cimbru, cretusca, etc.

3. Durerile de cap pot fi ameliorate cu salcie alba, passiflora, valeriana, spilcuta, lavanda, menta, verbina.

4. Problemele de circulatie pot fi ameliorate cu paducel, usturoi, ginkgo biloba, coada soricelului, angelica, mustar, nuc.

5. Ulcerele de la nivelul gurii pot fi ameliorate cu smirna, lemn dulce.

6. Depresia poate fi ameliorata cu ginseng, avena sativa, kava kava, rose, cimbru, verbina.

7. Insomnia poate fi ameliorata cu valeriana, passiflora, musetel, balsam de lamaie, verbina, levantica, maghiran.

8. Migrena poate fi ameliorata cu feverfew, valeriana, verbina, rozmarin, lavanda.

9. Pentru vanatai puteti folosi coada soricelului, arnica (unguent), calendula (unguent), lavanda (unguent).

10. Hipertensiunea arteriala (tensiune arteriala ridicata) , se poate remedia cu usturoi, papadie, flori de tei.

11. Oboseala specifica bolnavilor cu lupus poate fi remediata cu remedii din plante cu lemn dulce, ginseng, gotu kola, limba-mielului, verbina.
Radacina de lemn dulce si ginseng sprijina functia suprarenalelor si reduc simptomele de oboseala si se pot folosi doar daca nu se administreaza si un beta-blocant.

12. Functia hepatica poate fi ajutata cu remedii din plante cum ar fi rostopasca si papadia.

13. Functia renala si functia digestiva pot fi ajutate de remedii din plante, iar bolnavii cu lupus sistemic au nevoie de acest ajutor.

Remedii din plante DE EVITAT de catre bolnavii cu lupus eritematos sistemic

Da, exista si remedii din plante de evitat de catre bolnavii cu lupus eritematos sistemic, de retinut.

Echinaceea

Echinacea este una dintre plantele cele mai utilizate deoarece are capacitatea de a sprijini sistemul imunitar in lupta cu raceala si gripa.

Echinaceea ar trebui sa nu fie folosita pe termen lung de catre pacientii cu lupus din cauza proprietatilor sale de stimulare a sistemului imunitar. Cu toate acestea, in cazul in care un pacient cu lupus se lupta cu o raceala sau gripa, poate accelera recuperarea sa folosind echinaceea pe termen scurt (o saptamana si nu mai mult )

Pentru siguranta, pacientii cu lupus trebuie sa evite orice produs naturist care stimuleaza sistemul imunitar.

Graul incoltit

Contine, ca si lucerna, un aminoacid cunoscut ca L-canavanine, care creste inflamatia la pacientii cu boli autoimune. L-canavanina este foarte concentrata in graul incoltit.

Lucerna

Lucerna contine un aminoacid cunoscut ca L-canavanine, care creste inflamatia la pacientii cu boli autoimune. Toti membrii familiei leguminoaselor contin L-canavanine, dar in cantitati mai mici.

Remedii chinezesti din plante

Unele remedii chinezesti din plante contin derivati ai sulfamidelor si alte substante care declanseaza reactii alergice la majoritatea pacientilor cu lupus.

Ciuperci

Ciupercile contin hidrazine si amine. In cantitati mari ciupercile pot agrava simptomele lupusului.

Remedii din plante ce se administreaza cu prudenta bolnavilor cu lupus sistemic

Remediile din plante pot interactiona in mod negativ cu unele din medicamentele din tratamentul bolii lupus, mai ales daca boala este combinata cu sindrom antifosfolipic (SAFL), ceea ce face ca administrarea lor sa se faca cu multa prudenta.

Medicamentele care interactioneaza cel mai des cu remediile din plante sunt anticoagulantele (exemplu, trombostop si sintrom), dar mai sunt si alte cazuri in care remediile din plante sunt de evitat.

In general, majoritatea remediilor din plante au proprietatea de a subtia sangele, ceea ce potenteaza efectul medicamentelor anticoagulante ce fac parte din tratamentul zilnic al bolnavului cu lupus sistemic, iar INR-ul poate scapa de sub control.

Pentru bolnavii ce nu prezinta situatiile riscante specifice fiecarui remediu de mai jos, utilizarea remediilor din plantele specificate nu constituie o problema.

Ananasul

Ananasul contine o enzima, bromelaina, care poate interactiona cu medicamentele anticoagulante.

Gheara matei

Gheara matei poate interactiona cu medicamentele anticoagulante.

Musetel

Musetelul poate interactiona cu medicamentele anticoagulante.

Gheara diavolului

Interactiune posibila cu antiacide, medicamente cardiace sau medicamente pentru diabet zaharat. Utilizati cu prudenta in cazul in care folositi AINS care pot irita stomacul.

Echinaceea

Echinaceea poate fi toxica pentru ficat daca este utilizata pentru mai mult de opt saptamani. Nu ar trebui sa fie utilizata cu medicamente care pot provoca probleme cu ficatul, cum ar fi metotrexat si ketoconazol. Nu ar trebui sa fie administrata cu imunosupresoare cum ar fi corticosteroizi si ciclosporina , deoarece poate stimula sistemul imunitar.

Ulei de ciubotica-cucului si Limba mielului (GLA= acid gamma linolenic)

Uleiurile de ciubotica cucului sau de limba mielului nu ar trebui sa fie utilizate cu anticonvulsivante, deoarece acestea pot scade pragul convulsivant. Nu sunt recomandate pentru pacientii diagnosticati cu schizofrenie; Posibila interactiune cu medicamente care subtiaza sangele.

Fever few sau spilcuta

Feverfew (spilcuta)este folosita ca un tratament preventiv (sau profilactic) pentru migrena. Un numar de oameni au raportat ca dupa ce a luat feverfew migrenele lor au devenit, treptat, mai putin frecvente, ba chiar s-au oprit cu totul in cateva cazuri.

Spilcuta nu se poate utiliza de catre femeile gravide deoarece poate provoca avort spontan. Posibila interactiune cu medicamente care subtiaza sangele.
Efectul antimigrenos al plantei poate fi compromis de medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene , cum ar fi aspirina si ibuprofenul.

Varec

Varecul poate interfera cu terapii de inlocuire a tiroidei. Varecul ajuta la eliminarea strontiului radioactiv precum si a altor metale grele acumulate in organism si este planta numarul unu in cazul suplimentelor de iod.

Lemn dulce

Lemnul dulce poate compensa efectul diuretic al unor medicamente ca spironolactona. Poate interfera cu medicamente de inima ca digoxina. Pierderea potasiului, din cauza altor medicamente, de exemplu, tiazide diuretice , poate fi crescut de administrarea remediilor cu lemn dulce.

Usturoi

Administrarea capsulelor de usturoi in vederea scaderii tensiunii arteriale poate interactiona cu medicamentele anticoagulante . Usturoiul, poate, de asemenea, interactiona cu medicamente hipoglicemiante, si medicamente anti-inflamatorii.

Ghimbir

Ghimbirul este posibil sa interactioneze cu medicamente anticoagulante. Ghimbirul nu se utilizeaza intr-un organism cu calculi biliari. In cantitati mari, ghimbirul poate interfera cu medicamente cardiace, sau anti-diabetice.

Gingko

Gingko biloba poate interfera cu medicamente anticoagulante. De asemenea, nu trebuie sa fie utilizat in asociere cu medicamente anticonvulsivante, antiepileptice sau cu antidepresive triciclice.

Ginseng

Ginsengul poate interactiona cu medicamentele anticoagulante. De asemenea, poate provoca dureri de cap, tremor si episoade maniacale la pacientii tratati cu sulfat de fenelzina.

Ginsengul nu trebuie utilizat cu estrogeni sau corticosteroizi , deoarece poate accentua efectele secundare ale medicamentelor respective.

Poate, de asemenea, interfera cu digoxina, un medicament pentru inima. Nu ar trebui sa fie utilizat de catre diabetici, deoarece ginsengul poate afecta nivelul glucozei din sange.

Goldenseal

Este o planta medicinala originara din America de Nord, folosita initial de Indienii din tribul Cherokee in tratarea racelii, gripei, infectiilor, afectiunilor gastro-intestinale si uro-genitale. Ar trebui sa fie evitata de persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Posibila interactiune cu medicamente care subtiaza sangele.

Goldenseal, pe langa rolul sau adjuvant in tratarea racelii si a gripei, este recomandat si in sindromul oboselii cronice, infectii cu Herpex simplex, papilomatoza (HPV), sifilis, tricomoniaza, clamidioza, gonoree, vaginita, candidoza, infectii cu Helicobacter pylori, toxiinfectii alimentare, TBC si pneumonie.

Sunatoarea

Sunatoarea poate produce reactii ale pielii la lumina astfel incat utilizatorii trebuie sa aiba grija in cazul in care iau si alte medicamente care determina sensibilitate la lumina, cum ar fi tetraciclina sau piroxicam.

Ingredientul activ din sunatoare este incert, asa ca nu ar trebui sa fie utilizat cu doua tipuri de medicamente psihiatrice numite inhibitori de monoaminoxidaza si inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Acidul tanic din planta sunatoare poate inhiba absorbtia fierului.

Sunatoarea poate bloca efectele medicamentelor, inclusiv contraceptive orale, antidepresive triciclice, ciclosporina , si ale mai multor medicamente de inima. Posibila interactiune cu medicamente de subtiere a sangelui.

Urzica

Urzica poate creste efectele tranchilizantelor si sedativelor. Poate reduce efectul anumitor medicamente cardiace si pentru diabet zaharat.

Valeriana

Valeriana nu ar trebui sa fie utilizata cu barbiturice, cum ar fi tiopental si pentobarbital, poate provoca sedare excesiva. Nu folositi daca luati tranchilizante sau medicamentepentru insomnie, deoarece creste efectul medicamentelor.

Scoarta de salcie alba

Scoarta de salcie alba este , de fapt, o aspirina naturala. Este posibila interactiunea cu medicamente care subtiaza sangele. Dar ajuta la reducerea durerilor articulare.

Cayenne Pepper

Posibila interactiune cu inhibitori MAO si anti-hipertensivi. In cantitati mari, poate provoca leziuni la nivelul ficatului sau rinichilor.

Asadar, remediile din plante, pentru bolnavii cu lupus eritematos sistemic pot fi benefice, de administrat cu prudenta sau chiar de evitat.

Pentru ca stiu ca multi dintre bolnavii cu lupus se autotrateaza in aceasta privinta, am considerat necesar acest articol.Despre moduri de administrare a remediilor din plante, in articolul urmator.


Voi nota in blog experiente proprii legate de boala lupus eritematos sistemic pentru a ajuta bolnavii cu LES si pentru intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu boala LES ? Ajuta schimbul de info utile dintre bolnavii cu LES si trimite-i linkul nostru, http://lupus-les-boala.blogspot.com.

Un comentariu :

  1. Anonim12:30

    Avand in vedere faptul ca nu oricine are timp/rabdare/putere de intelegere a acestor recomandari de remedii alternative,mai ales ca pe cat sunt de recomandate,pe atat sunt de contraindicate,poate e mai simplu pentru pacienti, sa scrieti doar despre recomandarile ce-l mai putin evazive, cu specificatia ca ca restul e mai bine sa nu se foloseasca.

    RăspundețiȘtergere

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP