Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Diagnostic LES sau artrita reumatoida ?



Stabilirea diagnosticului, in LES, v-am spus ca dureaza, in medie, 4 ani. Artrita apare ca si simptom de debut, si, daca nu gasiti un medic perseverent, care sa stie sa dea importanta si altor manifestari secundare, diagnosticul se opreste aici.

Voi incerca acum sa fac o diferentiere intre simptomele din LES si cele din artrita, pentru ca tu, pacient care depinzi de competenta medicului pe care l-ai consultat, sa-ti pui intrebari in cazul in care observi la tine si alte simptome decat cele clasice de artrita.

Lupus si artrita reumatoida, asemanari si deosebiri


Boala lupus eritematos, notiuni de baza



Deoarece lupusul este o boala complexa, stabilirea diagnosticului de lupus eritematos sistemic , cea mai grava forma de manifestare a bolii din toate formele existente de lupus, se face, conform specialistilor, dupa consultarea a cel putin 3 medici specialisti, si, intr-o perioada de minim 4 ani de urmarire a simptomelor.

Ce trebuie sa stie bolnavii cu lupus si familiile lor

Supravietuirea cu LES



Supravietuirea cu LES, presupune schimbarea tuturor obiceiurilor de viata atat a noului pacient cu LES, dar si a familiei si prietenilor sai.

  1. Daca esti un bolnav declarat "suspect LES", cauta medicul care stie sa te asculte si intelege boala LES.

  2. Boala lupus, sau LES este o boala autoimuna complexa si, un bolnav cu LES are nevoie de specialisti din mai multe domenii. Reumatologii sunt de obicei cei care sunt mai bine informati si au experienta in domeniu, pentru ca , in general, boala lupus, in faza de debut, pe langa problemele dermatologice, presupune si pusee acute de artrita reumatoida.

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP